Meer details over tijdreis en bijzondere ontmoeting Captain America in 'Avengers: Endgame'

Meer details over tijdreis en bijzondere ontmoeting Captain America in 'Avengers: Endgame'

Maar geen gevecht, volgens de Russo's...


Let op: dit artikel bevat SPOILERS voor Avengers: Endgame


Captain America (Chris Evans) kreeg aan het einde van Avengers: Endgame dan eindelijk zijn eigen happy ending, zijn dans met Peggy Carter. In zijn laatste missie bracht Cap de Infinity Stones terug op hun originele plaatsen. Bij het terugbrengen van een van de stenen ontstond volgens veel fans een bijzonder tafreel. De regisseurs reageerden hier gisteren op.


Bekijk de afbeelding

Ontmoeting met de Red Skull
Volgens de Endgame-regisseurs, Joe en Anthony Russo moest Captain America bij zijn laatste missie ook langs Vormir, om de Soul Stone terug te leggen. Hij zal hier zijn grootste vijand, Red Skull (Ross Marquand) ongetwijfeld zijn tegengekomen. Joe Russo legt deze ontmoeting uit in een podcast van Cinemablend: "Hij moet Red Skull wel treffen om de Soul Stone terug te brengen. Niemand kent de regels van de Soul Stone". Anthony vult aan: "Niemand kent de regels, maar Red Skull zal vast geen geld-terug, of leven-terug garantie hebben."

Het voorval op Vormir zou leuk zijn om eens terug te zien, vinden veel mensen. Misschien kan Marvel in de toekomst de One-shots terugbrengen. Een korte Marvel-film over het laatste "gevecht" tussen Red Skull en Cap, hoe leuk zou dat zijn? De Russo's wilde hier echter niets over kwijt.

Toekomst van Captain America-mantel
Rogers kwam niet terug op het afgesproken tijdpunt, maar vloog er (volgens Professor Hulk in de film) zomaar voorbij. Hij bleef in 1940, werd oud en kreeg een leven, zoals Tony Stark hem altijd opdroeg. Het schild en de mantel werden door 'Old Man Rogers' in 2023 overgedragen aan Falcon, Sam Wilson. Volgens de Russo's was dit een logische keuze: "De mythologie van Rogers, de denkwijze van Rogers en de onzelfzucht van Rogers zit veel meer in Sam dan in Bucky. Voor ons is dat de kracht van Captain America". Hopelijk zien we iets van Wilson's Cap in de Disney+ serie The Falcon & The Winter Soldier



De officiële spoiler-ban voor Avengers: Endgame is gisteren vervallen. De film draait nog steeds in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair