Algemeen

Walt Disney kondigt drie nieuwe Star Wars-films aan!

Komende jaren dus gewoon veel Star Wars.

door Bram de Groot om 21:11 in Algemeen
Aankomende december wordt met Star Wars: The Rise of Skywalker een definitieve punt gezet achter de 'Skywalker Saga'. Al langere tijd werken Walt Disney en Lucasfilm aan een nieuwe toekomst in de frachise en nu zijn drie verschijningsdatums aangekondigd, mogelijk voor een nieuwe trilogie!

Als eerste die datums. Op 16 december 2022 verschijnt een nog titelloze nieuwe Star Wars-film. Vervolgens verschijnen er Star Wars-films op 20 december 2024 en op 18 december 2026. Dit nieuws komt via een complete Disney-releaselijst voor de komende jaren tot in 2027, met veel (nog titelloze) films voor Marvel, Pixar, Avatar en andere animatiefilms en live-action titels van het huis van de muis. Hierover snel meer!


Welke films?
Walt Disney werkt aan nieuwe Star Wars-films met The Last Jedi-regisseur Rian Johnson en Game of Thrones-schrijvers David Benioff en D. B. Weiss. Johnson zou werken aan een trilogie, David Benioff en D. B. Weiss mogelijk aan losstaande films of ook een trilogie.

Het lijkt er voorlopig op dat we in 2020 en 2021 geen Star Wars-films krijgen. Een adempauze lijkt er dus wel te komen.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Lord Bono

Avatar

Duurt gewoon nog 3 jaar. Lijkt me beter dan jaarlijkse releases. Nu hopen op een setting in The Old Republic!

Master Of Films

Avatar

Zo,zo...Star Wars en Avatar wisselen van Van 2022 t/m 2027 elk jaar om.

Devenace

Avatar

2026, dan ben ik echt oud.. ;)

abon

Avatar

...en avatar 2 gewoon opgeschoven naar 17 december 2021 !!!!!

centr1no

Avatar

Lord Bono "Nu hopen op een setting in The Old Republic! "
Het is net zo makkelijk om in die setting/tijd een slechte film te maken.

Toen George Lucas de rechten nog had werd hem vaak verweten dat hij niet meer films maakte in het Star Wars universum. Omdat het een enorme wereld is waar je eindeloos, schitterende dingen kunt laten gebeuren is de potentie enorm. Ook te zien aan de hoeveelheid boeken waarvan velen gewoon goed geschreven zijn. Lucas had er zo zijn eigen ideeën over en was ook niet de beste schrijver dus misschien maar beter dat hij er zelf niet meer gemaakt heeft.
Toen Disney de rechten kocht dacht iedereen dat ze er serieus mee om zouden gaan. Zoals ze ook met Pixar en Marvel hebben laten zien dat ze prima films af kunnen leveren zonder afbreuk te doen aan de stijl van de studio of het concept.
Helaas heeft Kathleen Kennedy de vrije hand gekregen en die vond het wel een goed idee een trilogie te laten maken door 3 verschillende regisseurs die allemaal lekker hun eigen interpretatie mochten botvieren zolang ze maar flink wat 'sterke vrouwen' in hun verhaaltje gebruikten.

Alles wat ik ken van wat in de Old Republic era speelt was goed door het verhaal en goed uitgedachte karakters.
Ik houd die nostalgie liever in stand dan dat er meer gemaakt wordt door Ryan Johnson en een paar broodschrijvers van Game of Thrones die nu laten zien dat ze zonder boek van George R.R. Martin ook niet veel kunnen.

Rick de Wit

Avatar

...even los van het nieuwsbericht...

Ben ik de enige die telkens de (leuk bedoelde?) terugkerende kreet "het huis van de muis" zat wordt bij berichten over Disney?

Drogynn

Avatar

Rian Johnson.. nog 3 films... Disney heeft echt geen benul wat ze aan het doen zijn. Waarom zou je een regisseur terughalen die de hele fanbase in twee heeft gesplitst?

ExtraDip3000

Avatar

Aan het eind van deel 9 zal er denk ik toch een soort overkoepelend plot zijn denk ik, een beetje vertrouwen in JJ !

NieuwsFilm

meest populair