Algemeen

'Game of Thrones'-makers ontwikkelen Star Wars-trilogie

Eindelijk meer duidelijkheid.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Game of Thrones-showrunners David Benioff en D.B. Weiss maken een trilogie voor Lucasfilm. Vorig jaar februari tekende het duo om een project te ontwikkelen voor het sterrenstelsel ver, ver weg en nu blijkt dat het een filmreeks wordt.

Lucasfilm heeft sinds het project is aangekondigd vrijwel niets nieuws laten weten. Het werd enkel aangekondigd als een nieuw project van het duo, dat in de maak zou zijn zodra het duo klaar was met het achtste en laatste seizoen van HBO-serie Game of Thrones. Nu laat men weten dat Benioff en Weiss de boel produceren en schrijven en dat het een trilogie wordt.

Geen Skywalkers
De nieuwe trilogie moet net als die van Rian Johnson compleet los komen te staan van de Skywalkers. Verder is er eigenlijk niets bekend, behalve dat de filmreeks dus een heel nieuwe invalshoek moet krijgen. Daarmee onderscheidt de boel zich van eerdere films, die allemaal op de een of andere manier wel een connectie hadden met de Skywalker-familie.

Het verhaal van die familie wordt komende december afgerond als we Star Wars: Episode IX te zien krijgen. Daarna willen Lucasfilm en Disney enkel nog films zien die zich los daarvan afspelen.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

weszz

Avatar

Door deeltje 8 in de reeks kijk ik eigenlijk niet meer uit naar een nieuwe Star Wars film, nu hoop ik ook dat ze dit in hun voordeel gebruiken. Want stiekem, heel stiekem ben ik nog een grote Star Wars fan van binnen en hoop ik dat ze films gaan uitbrengen die zich richten op een HEEL ander tijdperk.

Master Of Films

Avatar

Gaat die Star Wars trilogie van Rian Johnson wel door?
De namen Weiss & Benioff worden steeds vaker genoemd (zelfs door Bob Iger) dan Rian. Sterker nog, er wordt helemaal niks meer vermeld door officiele kanalen zoals Lucasfilm (of Bob Iger) mbt Rian Johnson's Star Wars trilogie. Afgezonderd van Weiss/Benioff is de aandacht ook naar Episode IX en de Disney+ TV series gericht.

Nou murft Rian zichzelf in het (negatieve) nieuws, door zich als een Twitter trol te gedragen (dmv onwaarheden en kritische Star Wars fans trollen). Hij wordt iig niet vergeten Smiley face

Devenace

Avatar

Zolang het maar niet dat Old Knights Republic crap is.

McKelly

Avatar

Ik zie het al voor me, een got starwars crossover. Ondertussen op planet hoth: 'winter is coming' XD

Dukat

Avatar

Veel bloot, dus...

Mav Damian

Avatar

Benieuwd hoe seizoen 8 van Games of Thrones gaat worden. Nog maar een goede twee maanden.

StarWars-SGPer

Avatar

Word waarschijnlijk beter dan episode ix

BlackPowerWolf

Avatar

Ik vind dit wel erg goed klinken! Dan heb ik opzich best veel vertrouwen in een goeie en gave film.

horizon

Avatar

Geen mening.
Die twee zijn zonder input van Martin minst sterk voor GoT.

CJordans

Avatar

Dit was toch gewoon al lang bekend!? Oud nieuws!

chefry1983

Avatar

Starwars vs game of thrones. Klinkt interessant. Doe dan wel r-rated want we willen wel bloot zien.

Ronin75

Avatar

Ze snappen het echt niet hè. Alles draait maar om die dollartekens. Begin eerst eens met een waardige Starwars film die de sfeer heeft van het origineel. Ik snap niet waarom persé de Skywalkers los gelaten moeten worden. Skywalkers zijn Starwars. Creed is bijvoorbeeld hoe je de kracht van een oud personage als Rocky kan gebruiken om de franchise authentiek te houden. Nu krijgen we weer een held of waarschijnlijk weer een heldin want dat moet tegenwoordig hè, waar je totaal niets mee kan hebben. Ik betwijfel of dit allemaal goed gaat komen. Starwars is Starwars niet meer. Triest!

Frietgezicht

Avatar

Ze pakken het prima op zonder Martin dus ben benieuwd waar ze mee komen.

Goku32

Avatar

Dus deze star wars gaat lekker bloody worden. Want als ik wel eens naar sommige game of thrones afleveringen heb gekeken . Dan gaat het er hard aan toe straks in de ruimte

nieuwslaatste nieuws

meest populair