'Game of Thrones'-makers ontwikkelen Star Wars-trilogie

'Game of Thrones'-makers ontwikkelen Star Wars-trilogie

Eindelijk meer duidelijkheid.

Game of Thrones-showrunners David Benioff en D.B. Weiss maken een trilogie voor Lucasfilm. Vorig jaar februari tekende het duo om een project te ontwikkelen voor het sterrenstelsel ver, ver weg en nu blijkt dat het een filmreeks wordt.

Lucasfilm heeft sinds het project is aangekondigd vrijwel niets nieuws laten weten. Het werd enkel aangekondigd als een nieuw project van het duo, dat in de maak zou zijn zodra het duo klaar was met het achtste en laatste seizoen van HBO-serie Game of Thrones. Nu laat men weten dat Benioff en Weiss de boel produceren en schrijven en dat het een trilogie wordt.

Geen Skywalkers
De nieuwe trilogie moet net als die van Rian Johnson compleet los komen te staan van de Skywalkers. Verder is er eigenlijk niets bekend, behalve dat de filmreeks dus een heel nieuwe invalshoek moet krijgen. Daarmee onderscheidt de boel zich van eerdere films, die allemaal op de een of andere manier wel een connectie hadden met de Skywalker-familie.

Het verhaal van die familie wordt komende december afgerond als we Star Wars: Episode IX te zien krijgen. Daarna willen Lucasfilm en Disney enkel nog films zien die zich los daarvan afspelen.

NieuwsFilm

meest populair