Colin Firth tekent voor WO II oorlogsfilm 'Operation Mincemeat'

Een film over één van de meest succesvolle maar gewaagde misleidingen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wouter Drummen 8 mei 2019 13:54 in Algemeen
Colin Firth heeft het de laatste jaren weer druk; de met een Oscar bekroonde acteur was vorig jaar in maar liefst vijf films te zien en ook voor dit jaar heeft hij weer de nodige projecten gepland. Nu heeft hij weer een nieuwe film getekend, namelijk Operation Mincemeat van regisseur John Madden, voornamelijk bekend van Shakespeare in Love, waar Firth ook al in te zien was.

Het script wordt verzorgd door Michelle Ashford, voornamelijk bekend van Masters of Sex. De productie van de film zal later in het jaar van start gaan.

Wat te verwachten
Het waargebeurde verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog, in het jaar 1942. Operatie Mincemeat was een geallieerd misleidingsplan, met het doel het Duitse opperbevel van desinformatie te voorzien en de Duitsers te doen geloven dat er een invasie zou plaatsvinden op Sardinië en Griekenland, en niet op Sicilië, de eigenlijke plaats van de invasie.

De operatie werd geleid door Ewen Montagu (de rol die Firth voor zijn rekening zal nemen) gebaseerd op een idee van Charles Cholmondely, die ook bij de uitvoering betrokken was. Het plan werd één van de meest succesvolle én tevens meest gewaagde misleidingen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair