Chadwick Boseman (Black Panther) wordt een legendarische Afrikaanse samoerai

Chadwick Boseman (Black Panther) wordt een legendarische Afrikaanse samoerai

De Marvel acteur heeft het maar druk, maar tekent opnieuw voor een hoofdrol.

Chadwick Boseman heeft het maar druk; de acteur is momenteel te zien als Black Panther in Marvel's Endgame; over niet al te lang zal hij weer te zien zijn in een nieuwe film, genaamd 21 Bridges, waarin hij de hoofdrol speelt. Hij zal eveneens te zien zijn in Spike Lee's Da 5 Bloods. En momenteel heeft hij alweer getekend voor een nieuw project en opnieuw ook voor de hoofdrol. Boseman gaat namelijk Yasuke spelen, de eerste Afrikaanse samoerai.

Yasuke was Japan's eerste, en enige Afrikaanse samoerai. Het was de enige keer dat een niet Aziatisch persoon de legendarische en zeer gerespecteerde titel van samoerai mocht handhaven. Hij was eveneens de allereerste kleurling in Japan. De film zal zich afspelen in het 16de eeuwse Japan, wanneer Yasuke als slaaf het land binnenkomt en word verkocht aan een Japanse warlord, genaamd Nobunaga. De twee worden uiteindelijk bevriend; als gevolg hiervan gunt Nobunaga Yasuke zijn vrijheid en erkent hij hem uiteindelijk als samoerai.

Boseman over het project
De 41-jarige acteur liet ook van zich horen: ''Yasuke wordt meer dan alleen maar een actie film. De legende van Yasuke is namelijk een van de opmerkelijkste voorvallen in de Japanse geschiedenis. En bovendien een uniek verhaal, aangezien hij de enige kleurling is die een samoerai werd. Het is niet alleen maar een film, maar een cultureel evenement en ik ben er trots op dat ik er deel van uitmaak''.

Wanneer de film te zien zal zijn, is nog niet duidelijk.

NieuwsFilm

meest populair