Regisseur 'John Wick' hoopt zijn reboot van 'Highlander' niet te verknallen

Hij wil het origineel eer aan doen en niet falen zoals het vervolg op het origineel.

Voormalig stuntcoördinator Chad Stahelski heeft dankzij John Wick en diens twee vervolgen een degelijke reputatie als actieregisseur mogen opbouwen. In zoverre dat filmstudio Lionsgate hem de reboot van Highlander toevertrouwde. Het origineel uit 1986 is nog steeds een cult-klassieker, maar kende minder sterke vervolgen. Stahelski ziet het als zijn taak het origineel eer aan te doen.

Al tijdens de productie van John Wick 3 werkte de regisseur aan de reboot over de onsterfelijke Schotse strijder, die in de originele film door Christopher Lambert vertolkt werd. Zo heeft hij al verschillende ambitieuze ideeën gehad voor de reboot. Zowel een trilogie alsook een televisieserie behoorden tot de opties. In welke vorm zijn reboot uiteindelijk uitgebracht gaat worden, staat nog niet vast, al lijkt een vertaling naar het witte doek momenteel het meest voor de hand te liggen.

Passieproject
De reboot lijkt voor de regisseur ook daadwerkelijk een passieproject te zijn. Waar het oorspronkelijke vervolg op het origineel slecht ontvangen werd, wil hij de tijd nemen om zijn reboot niet te verknallen. "De ontwikkeling is nog steeds in volle gang en gelukkig staat de filmstudio achter me. We zouden makkelijk een simpele zwaardvechtfilm kunnen maken, maar dat zou een fout zijn. Iedereen staat te springen om er iets mee te doen, maar ik probeer het nog in toom te houden. Ik wil niet dat we onszelf creatief vastzetten. We houden er zoveel van, dat we er zorgvuldig mee willen omgaan." Als hem gevraagd wordt of hij al weet wie de hoofdrol in zijn reboot gaat vertolken: "Ik heb mijn wenslijst!"

NieuwsFilm

meest populair