Algemeen

Regisseur 'John Wick' hoopt zijn reboot van 'Highlander' niet te verknallen

Hij wil het origineel eer aan doen en niet falen zoals het vervolg op het origineel.

door Steven van der Vegt om 08:12 in Algemeen
Voormalig stuntcoördinator Chad Stahelski heeft dankzij John Wick en diens twee vervolgen een degelijke reputatie als actieregisseur mogen opbouwen. In zoverre dat filmstudio Lionsgate hem de reboot van Highlander toevertrouwde. Het origineel uit 1986 is nog steeds een cult-klassieker, maar kende minder sterke vervolgen. Stahelski ziet het als zijn taak het origineel eer aan te doen.

Al tijdens de productie van John Wick 3 werkte de regisseur aan de reboot over de onsterfelijke Schotse strijder, die in de originele film door Christopher Lambert vertolkt werd. Zo heeft hij al verschillende ambitieuze ideeën gehad voor de reboot. Zowel een trilogie alsook een televisieserie behoorden tot de opties. In welke vorm zijn reboot uiteindelijk uitgebracht gaat worden, staat nog niet vast, al lijkt een vertaling naar het witte doek momenteel het meest voor de hand te liggen.

Passieproject
De reboot lijkt voor de regisseur ook daadwerkelijk een passieproject te zijn. Waar het oorspronkelijke vervolg op het origineel slecht ontvangen werd, wil hij de tijd nemen om zijn reboot niet te verknallen. "De ontwikkeling is nog steeds in volle gang en gelukkig staat de filmstudio achter me. We zouden makkelijk een simpele zwaardvechtfilm kunnen maken, maar dat zou een fout zijn. Iedereen staat te springen om er iets mee te doen, maar ik probeer het nog in toom te houden. Ik wil niet dat we onszelf creatief vastzetten. We houden er zoveel van, dat we er zorgvuldig mee willen omgaan." Als hem gevraagd wordt of hij al weet wie de hoofdrol in zijn reboot gaat vertolken: "Ik heb mijn wenslijst!"

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Heel veel zin in. Erg veel liefde voor zowel de films als de televisieserie, dus goed te horen dat Stahelski de passie deelt.
Dit wordt vet!

Master Of Films

Avatar

Benieuwd hoe Stahelski het aan gaat pakken.

Renegade

Avatar

Laat maar komen. Highlander is 1 van mijn favorieten samen met de serie. Highlander 2 was slecht. Maar stiekum heb ik me wel vermaakt met Highlander 3. Maar die laatste was weer bagger samen met 4.

Frietgezicht

Avatar

Highlander : Endgame was een slot waarin de personages samenkwamen en we emotioneel afscheid moesten nemen van Lambert omdat hij zijn leven gaf.

Je kunt waar Feige zijn inspiratie vandaan haalde.

John Wayne

Avatar

Heb Highlander altijd een vreemde film gevonden. Een Fransman die een Schot speelt met een verschrikkelijk accent en een Schot die een Spanjaard speelt met een nog steviger Schots accent. Daarnaast leek de hele film wel in een lichte mist te zijn opgenomen. De vervolgen heb ik overgeslagen... There can be only one... ging voor deze reeks niet op. Wie weet maakt Stahelski er wel iets goeds van.

Goku32

Avatar

Alleen deel 1 en deel 1 waren goed, de rest waren allemaal poep films. We zullen zien of hij hem goed gaat neerzetten

Mas7

Avatar

Don’t fuck this up!

Frietgezicht

Avatar

@ Goku32, heb je recent nog deel 1 gezien? Snap echt niet waarom deze film zoveel complimenten krijgt.

De karakters zijn zwak en cartoon-achtig. Lambert speelt een karakter met veel levenservaring maar onwijs weinig diepgang en uiteindelijk een saai en simpel karakter. De badguy is lachwekkend over de top.
Sean Connery is nog wel op dreef maar doet te kort mee. De love interest en het hele liefdesverhaaltje eromheen is erg zwak.

De dialogen zijn slecht, de gevechten niet om aan te gluren, de muziek van Queen is goed maar te overheersend en luidruchtig.

Een highlander is iemand die eeuwen op de aarde is. Je kunt hem in fantasie achtige omgevingen laten verschijnen(king Arthur, ridder van de ronde tafel) of in een WO2 achtige setting met een nazi die onsterfelijk is of Hitler zelf maar het blijft altijd simpel. Normale omgevingen waarin een paar mensen elkaar willen onthoofden. Zzzz.

Eigenlijk is zowel de serie(hoewel ik als kind ervan genoot) als de hele filmreeks slecht dus hoop dat deze keer er wat meer mee gedaan word.

Sparrow_LW

Avatar

@frietgezicht ... helemaal met je eens. Geen idee waarom die film zo'n status heeft gekregen. Als kind vond ik de serie destijds wel mooi, maar die heb ik sinds mijn kindertijd nooit weer gezien en dat is misschien maar goed ook. Het verhaal heeft wel potentie, dus wie weet kunnen ze er nu wel wat mee.

Master Of Films

Avatar

Sparrow_LW "Geen idee waarom die film zo'n status heeft gekregen."
Omdat Highlander (deel 1) de Ultieme Malse Rib Eye Steak is.

Maac

Avatar

Ik denk dat de meeste mensen die de films en de serie zo erg waarderen dat vooral doen vanwege het nostalgische gevoel van vroeger. Ik kan van al het bronmateriaal heerlijk genieten, maar ben wel redelijk genoeg om te zeggen dat dat anders was geweest als ik er als jonge jongen geen kennis mee had gemaakt. Waar de cheesiness normaal een probleem is, is het hier een kers op de taart.
Vandaar dat een reboot/remake van wat hogere productiekwaliteit niet snel bij iemand in het verkeerde keelgat zal schieten.

kokosnoot

Avatar

Ik ben heel benieuwd Smiley face
Ben het met Frietgezicht en Mof beide wel eens Smiley face
Tis een oude klassieke cult film beetje. Toch had de film wel wat. Ik hoop echt dat ze er wat van maken.

Sunspot

Avatar

Mooi, heb wel vertrouwen, regisseur is er zelf passioneel over, maar ja, hoeft niet te betekenen dat het goed gaat worden.

maar mag wel eens een keer, na al die jaren.

Wil ook wel een cameo zien van Duncan McCleod.

Lol, net even opgezocht, wist niet dat er na Endgame (2000) nog een film was, dus wel, was bedoeld als trilogie, maar voorlopig maar 1 film uitgebracht, door Sci-Fi channel.

Voor gein eens kijken, is met Duncan Macleod.

Weet nog dat ik het zo jammer vond dat Endgame zo een teleurstelling was, eindelijk Duncan van de serie, samen met Connor uit de films! Maar nope, was niet veel soeps, niet heel slecht, maar gewoon teleurstellend :(.

Frietgezicht

Avatar

^ Lol @ Sunspot, wist ik ook niet. En met onze eigen Nederlandse Thekla Reuten in de hoofdrol.
Die 3.1 op imdb belooft weinig goeds.

Angelo1979

Avatar

Ook nieuwsgierig na.
Hoop op ‘n goeie reboot.

Chrischzz

Avatar

De eerste film drijft inderdaad op nostalgie.
Laatst nog gezien en is idd eigenlijk niet zo heel best.

De soundtrack maakt de film eigenlijk.

Deel2 was ik ook nog aan begonnen maar vreemd genoeg heb ik die maar uitgezet.

nieuwslaatste nieuws

meest populair