Bill Murray ziet het nu wél zitten om 'Ghostbusters 3' te maken

Bill Murray ziet het nu wél zitten om 'Ghostbusters 3' te maken

De acteur hield de boot voor een derde deel al jarenlang af.

Na Ghostbusters (1984) en Ghostbusters II (1989) was het welletjes voor Bill Murray. Geen derde film voor hem. Jaren hield hij voet bij stuk. Nu komt hij toch terug op die beslissing. Maar de nukkigheid over het commerciële luik van de franchise is er nog altijd.

In een interview op het filmfestival van Cannes haalde Murray herinneringen op aan de originele films, en uitte direct kritiek op de studio: "Deze franchise heeft de college-opleiding van mijn zoon betaald. We maakten dit ding. We zijn er de huisbewaarders van. Het was een hele leuke film om te maken. Het zijn geweldige mensen. Dan Ackroyd, Ernie Hudson, Harold Ramis, Rick Moranis, Annie Potts - ze zijn een paar van de coolste mensen en zij hadden echte carrières. Zij behandelen mensen goed. Zij weten echt wat het is om filmacteur te zijn. Het is een complete samenwerking. De relatie die je hebt met die mensen als medewerkers is niet noodzakelijkerwijs de relatie die ik heb met Sony. Jarenlang hebben ze gezegd dat ze geen nieuwe Ghostbusters konden maken omdat ik mijn deal die ik maakte in 1984 niet wilde veranderen. En nee, dat heb ik nooit gedaan. En weet je wat? Ze maakten de film. Jullie zijn de nieuwe jongens, ik de oude vent. Het was goed genoeg voor de andere mensen, dus gaat het goed genoeg moeten zijn voor jou."

Steunen als mensen
De boodschap van Murray is duidelijk: Sony maakte achter zijn rug een nieuwe Ghostbusters (2016), met vrouwen in de hoofdrol, geregisseerd door Paul Feig. En daar was hij allerminst tevreden over. Toch had Murray een cameo in die film. Hij legt uit waarom: "Dat kwam door mijn vriendschap met Kate McKinnon en Melissa McCarthy. Ik zat in die film omdat ze het aan me vroegen, en ik wist dat als ik nee zou zeggen, dat ik dan zou zeggen dat ik die film niet steunde. Ik dacht: OK, ik ga ze steunen omdat ik ze steun als mensen. Dus ik deed die film en ik zou de volgende ook doen."

Bill Murray blijft dus zichzelf. Het gaat hem niet om het succes van de reeks, of om wat de studio wil. Nee, de collega-acteurs zijn hem meer waard. Het zal dus niet helemaal van harte zijn als hij op zou duiken in het nieuwe Ghostbusters-project dat in 2020 moet verschijnen. Maar dat de film geregisseerd wordt door de zoon van de originele regisseur, is misschien een extra reden om toch maar ja te zeggen.

NieuwsFilm

meest populair