Algemeen

Michelle Rodriguez keert na opvallende deal terug in 'Fast and Furious 9'

Actrice maakt zich hard en krijgt haar zin.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Ze was te zien in The Fast and the Furious uit 2001 en keerde na een langere afwezigheid weer terug in Fast & Furious (2009). De afgelopen drie delen was Michelle Rodriguez een belangrijk gezicht en ook Fast & Furious 9 zal ze te zien zijn als Letty Ortiz, de vrouw van Vin Diesels Dominic Toretto. Toch was dit nog helemaal niet zo zeker.

De actrice liet eerder weten dat ze graag meer vrouwelijke cast en crew wilde zien bij de actiefilm vol testosteron. Ze vindt dat vrouwen een te klein aandeel in en rond de film hebben en dreigde om die reden zelfs op te stappen. Volgens Bloomberg is de actrice nu definitief terug. Ze is blij dat er nu ook een nog onbekende vrouwelijke scriptschrijver aan boord is.

Vrouwelijke stem
"Ik had het gevoel dat de vrouwelijke stem niet voldoende in de franchise zat", zei Rodriguez deze week tijdens de Bloomberg Future of Equality Summit in Londen. "Je zou met de tijd mee moeten evolueren en niet alleen kijken naar bepaalde demografische gegevens die niet veranderen".

Justin Lins Fast and Furious 9 staat gepland voor 21 mei 2020.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

''You either die a hero, or live long enough to see yourself become the villain''

Spreekt wel een beetje voor de Fast franchise.

Drogynn

Avatar

Tja volgens de maatschappij zijn auto's en actie een "mannending" dus in zekere zin is de man/vrouw ratio in deze franchise realistisch. Maar zolang het geen SJW benadering krijgt zie ik het niet verkeerd als deze franchise de stereotype gaat doorbreken. Fast & Furious is in 8 films al zoveel geevolueerd dat het juist wel past in het plaatje om wat meer stoere dames zoals Rodriguez te zien.

Sunspot

Avatar

Beetje overdreven, was echt wel evenwichtig.

Ze was zelf juist een coole powerchick, van het begin al, al die andere vrouwen ook, allemaal sterke karakters, slim.

Snap niet waa rze het over heeft, de franchise heeft juist vrouwen cool en sterker gemaakt, naast coole (testosteron) gasten, maar kom op, er is toch ook gewoon verschil.

man en vrouw zijn niet hetzelfde, nooit de bedoeling geweest ook, maakt het leven ook mooi juist.

Ga lekker zeuren in het Midden-Oosten of zo, wij in het westen geven juist alles aan de vrouwen, snap dat geforceerde de laatste jaren echt niet.

RobzZ01

Avatar

Ik vind het zeker wel terecht.

Michelle zelf heeft dan wel een prima rol in de franchise maar “Missandei” (ik zou niet weten hoe ze in de Fast franchise heet) loopt er maar een beetje bij als expositie machine en Jordana Brewster is al helemaal aan de kant geschoven, terwijl zij juist bij de originele core van de franchise hoort.

NieuwsFilm

meest populair