Blu-ray

Blu-ray review uitmelker 'Unfriended: Dark Web' met drie alternatieve slotscènes

Blumhouse Production weet hoe ze de centjes moeten ophalen.

door Bram de Groot om 13:26 in Blu-ray
Regie: Stephen Susco | Cast: Colin Woodell (Matias O'Brien), Betty Gabriel (Nari Jemisin), Rebecca Rittenhouse (Serena Lange), Andrew Lees (Damon Horton), Connor Del Rio (AJ Jeffcock) e.a. | Speelduur: 92 minuten | Bioscooprelease: geen

In 2015 wist producent Jason Blum flink te scoren met de slechts $1 miljoen kostende horrorfilm Unfriended. Er werd ruim $64 miljoen opgehaald. Het vervolg verscheen verleden jaar, met Unfriended: Dark Web. Dit keer geen doorslaand succes, al werd het productiebudget wel vervijftienvoudigd. Beide films hebben overigens weinig tot niets met elkaar te maken, los van de titel en het online-gegeven.

Universal Pictures bracht het 1 miljoen dollar kostende Unfriended: Dark Web - goed voor een te magere 15,2 miljoen dollar wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder de trailer, de synopsis en de uitgave bekeken.


In Unfriended: Dark Web schaft de jonge Matias zich een nieuwe laptop aan die gestolen blijkt te zijn en gebruikt is voor duistere praktijken. Hij vindt een reeks verborgen documenten waarin video's van vermoorde vrouwen te zien zijn. Matias komt terecht op het dark web en vraagt hulp aan vrienden die hierdoor betrokken worden bij deze gevaarlijke situatie. Er volgt een kat-en-muisspel waarbij Matias zich moet weren tegen dreigende krachten en onzichtbare tegenstanders.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: mei 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083169695 | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Unfriended: Dark Web zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant laat een minder plezierig beeld zien, en er wordt al verwezen naar de drie alternatieve slotscènes die de schijf bevat. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & Geluid

Net als bij de Blu-ray uitgave van Unfriended valt er weinig te zeggen over de beeld- en geluidskwaliteit. De film speelt zich namelijk online af via computerschermen met screenshots en webcams. Ondanks dat dit erg leuk is gedaan, is het nieuwe er wel zo'n beetje vanaf. De geluidstrack is simpel DTS-HD 5.1 en meer hoeft de schijf ook niet te bieden.

Bonusmateriaal

Universal Pictures heeft drie alternatieve slotscènes op de schijf gezet. De titels geeft al richting aan wat je van de scènes kunt verwachten: Alternate Endings: Who Deserves To Live? Bij elkaar duren de clips zo'n 20 minuten en ze zijn afzonderlijk te bekijken: Matias & Amaya, Matias en Amaya.

Uitmelker van eerder succes

We mogen Jason Blum en zijn productiemaatschappij Blumhouse Productions het niet kwalijk nemen dat zij de successen uitmelken. Blum geeft voldoende kansen aan jong talent, weggezakte namen en titels. Denk alleen al aan recente films als Halloween, BlacKkKlansman en Upgrade en de betrokkenheid bij de films van Jordan Peele. Uitmelken doet hij wel vaker, ook succesvol. Denk dan aan de Purge, Insidious en Happy Death Day-reeksen. Een tweede vervolg op Unfriended lijkt kansloos.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Huh? Nog geen marvel film nieuws vandaag?

Moviemagic

Avatar

^ De dag is nog niet voorbij.

rainking

Avatar

Ik vond de eerste wel grappig, maar het vervolg hoef ik niet te zien.

NieuwsFilm

meest populair