Algemeen

'Rocketman' is de R-rated versie die 'Bohemian Rhapsody' niet mocht zijn

De regisseur werkte aan beide projecten, maar 'Rocketman' ligt dichter bij de werkelijkheid.

door Wouter Drummen om 16:16 in Algemeen
Bohemian Rhapsody, over de legendarische band Queen, is wereldwijd een groot succes. De film bracht honderden miljoenen dollars op, werd goed onthaald en won meerdere belangrijke filmprijzen. De belangrijkste uiteraard een Oscar voor beste acteur (Rami Malek).Toch verliep het project niet geheel vlekkeloos. Zo werd regisseur Bryan Singer ontslagen en vervangen door Dexter Fletcher, die ook werkte aan de biopic over Elton John, genaamd Rocketman. Hij vergelijkt nu beide projecten.

Zo liet Fletcher weten dat hij geen band voelde met Bohemian Rhapsody, iets dat hij wel voelt met Rocketman. Dit komt voornamelijk vanwege het feit dat Fletcher voor Rocketman meer vrijheid had; zo kreeg de film over Elton John, in tegenstelling tot Bohemian Rhapsody, een R-rating. Dit omdat de regisseur het leven van de bekende artiest ongecensureerd wil weergeven.

De vergelijking
''Bohemian Rhapsody is zeker een goede film'' begint Fletcher: ''Maar wel een gezinsvriendelijke versie van het verhaal. Natuurlijk bevat de film een paar KNT scenes (kinderen niet toegelaten), maar de film is nog ver verwijderd van een R-rating. Daar wilde ik met Rocketman wel voor gaan, om dichter bij de werkelijkheid te zitten''.

Zo zit er in Rocketman o.a. een seksscène tussen Elton John en zijn manager. Er werd verwacht dat deze misschien uit de film geknipt zou worden, maar dat wilde Fletcher niet hebben. Wel werd deze scène wat ingekort: ''De director's cut duurt maar liefst meer dan twee en een half uur. Dat was wat te lang, dus moesten sommige scenes ingekort worden. Daar viel ook de seksscene onder, die wat te veel tijd in beslag nam. Maar mijn visie kwam daardoor niet in het gedrang''.

Kritiek op Bohemian Rhapsody
Het probleem dat de regisseur aankaart is al vaker ter sprake gekomen. Zo werden eerst acteurs Sacha Baron Cohen en Ben Whishaw gevraagd voor de rol van Freddie Mercury. Beide acteurs wezen de rol echter af, omdat die volgens hen niet realistisch was. Dit was ook een van de grootste aandachtspunten van de film, aangezien deze niet altijd de werkelijkheid liet zien.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Queen had ook R rated moeten zijn.

Darthmar

Avatar

Bohemian Rhapsody had wel wat meer dichterbij de waarheid mogen liggen.

Frietgezicht

Avatar

BR is uberhaubt een simpel en matig filmpje.

NieuwsFilm

meest populair