Algemeen

Sony lanceert PlayStation-filmstudio voor meer game-verfilmingen!

En dat terwijl het verfilmen van games knap lastig is.

door Bram de Groot om 09:55 in Algemeen
Hoeveel verfilmingen van games ken jij die echt de moeite waard zijn? Waarschijnlijk niet veel. Toch denkt Sony zijn slag te kunnen slaan met een filmstudio die zich gaat richten op het verfilmen van bekende PlayStation-spellen.

Gisteren heeft Sony Interactive Entertainment namelijk onthuld dat ze Playstation Productions hebben opgericht. Dit wordt een productiemaatschappij die zich compleet richt op het omzetten van de beste PlayStation-videospellen naar films en tv-series.

Welke film (of serie) zou jij graag zien?
De leiding komt in handen van Asad Qizilbash en Shawn Layden heeft een toeziend oog op de eerste reeks producties die reeds in de maak zijn. De studio vestigt zich op het terrein van Sony Pictures in Culver City. De hoop is dat ze hiermee de zogenaamde vloek die rust op gameverfilmingen te kunnen verbreken.

Sony heeft een enorme waslijst aan grote PS-videogames. Denk maar aan titels als Uncharted, God of War en Metal Gear Solid, maar ook The Last of Us, Horizon Zero Dawn, Days Gone, Gravity Rush, Resistance en nog vele andere toptitels. Welke PS-film zou jij graag zien?

22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

mck83

Avatar

God of War, lekkere brute actie, en zeker Horizon Zero Dawn met een mooie redhead die f@c|

Rich Art

Avatar

Metal Gear Solid is niet van Sony, maar van Konami. ;)

Voor de rest: dapper plan!

Guyon2002

Avatar

The Last of Us en Horizon Zero Dawn zijn geweldige games maar ik zie ze echt niet goed werken als films

Xenolicker

Avatar

Goede zaak, dat is een hele bibliotheek aan originele en toffe verhalen. Doe mij maar een 'Legacy of Kain:Soul Reaver'-, 'Wipeout'-, of 'The Suffering'-film. Gameverfilmingen zijn misschien niet altijd een succes commercieel en bij critici, maar persoonlijk vind ik dat ze meestal ver boven de middelmaat uitsteken. En waar blijft die 'Metal Gear Solid'-verfilming nou verdomme?!

chazillionair28

Avatar

god of war heeft zeker wel mogelijkheden. Clash of the titans en wrath of the titans waren zeker goed en ik denk dat god of war verhaal technisch daar een schepje bovenop kan gooien.

kom maar op !

ExtraDip3000

Avatar

God of War zou toch wel heel gaaf zijn. Heb nu alle games uitgespeeld, je kan daar echt een prima film van maken hoor.

Hopelijk nemen ze dan de 'Noorse mythologie' game van Sony.

rainking

Avatar

Resistance lijkt me juist wel gaaf. Het eerste spel vond ik erg leuk. De tweede nog niet uitgespeeld, maar die is wel ietsjes minder, heb ik het idee.

Ang3l

Avatar

God of War, HZD, The Last of Us.
Yes please.

adofmirosch

Avatar

Fallout! Mooie wereld en vol met interessante personages.

Boer

Avatar

Met goede schrijvers kan elke film slagen

Master Of Films

Avatar

Daddy of War, Herengracht Zero Dawn, Naught Dog games, Gravity Rush e.d. zijn top games. Op zich wel goed dat SIE deze IP's in house willen gaan houden om een betere conversie te maken. Sommige van hun games (zoals TLOU) hebben behoorlijk veel filmische kwaliteiten. Het is dat deze videogames meer interactief zijn dan de games van David Cage. Maar SIE is geen SPE en andersom.
Ben wel zeer benieuwd.

Rich Art "Metal Gear Solid is niet van Sony, maar van Konami. ;)"
Snap wel de verwarring gezien Sony's sterke band met Kojima.

adofmirosch "Fallout!"
Euh nee. Dat is Bethesda :P

Chrischzz

Avatar

Herengracht Zero Dawn


Die lijkt me wel tof ja.

Goku32

Avatar

Ik zou heel graag een medal gear solid movie willen zien. Maar dan wel snake eater kwa verhaal. Maar al deze dingen gaan toch niet werken, op 1 of andere manier word het toch weer verkloot op het grote doek. Zoals elke andere game film die we al hebben gezien. De enige die ik nog redelijk vind is MORTAL KOMBAT deel 1, de rest is allemaal zo slecht.

Maac

Avatar

Games als God of War en The Last of Us zijn al bijna films. Alles valt of staat met het team dat verantwoordelijk wordt gesteld. Assassin's Creed leende zich ook prima voor een verfilming en kijk hoe dat heeft uitgepakt.

Ereptile

Avatar

God of War als film lijkt me wel heel ziek! Maar dan zeker R-Rated! Minder dan dat is geen echte God of War film waard!

Moviemagic

Avatar

Niet van Sony maar ik zou Bioshock verfilmd willen zien. Het verhaal is interessant en lijkt me veel potentie te hebben. Maar goed dan moet er wel een juiste aan het roer staan met een goed budget. Voor Sony-games misschien Resistance.

MovieMaster2

Avatar

God of war zal ik wel willen zien

Spider-fan

Avatar

Ik vind tegenwoordig eerder dat de games de films naar de kroon steken. Een titel als Uncharted 4 voelt gewoon aan als een film. Als je zoiets ziet en speelt, en daarna een film ervan ziet, is de kans groot dat het tegenvalt. Je mist gewoon dat interactieve element en de mooie graphics. Je zal een gameverfilming er tegenwoordig écht mooi moeten uit laten zien wil het het niveau van de games halen. Daar schoot de laatste Tomb Raider bijvoorbeeld tekort - Vikander was prima, maar het zag er gewoon totaal niet bijzonder uit, als je het vergelijkt met hoe schitterend games er tegenwoordig uit zien.

flep

Avatar

Het is geen sony game, maar mijn favoriete game en naar mijn idee de eerste game welke echt richting een compleet verhaal ging, met voor het eerst ingame filmovergangen.

Half-life

In het verleden is er al aan gedacht deze te verfilmen. Echter nooit gedaan. Wellicht maar goed ook, aangezien het lastig tippen is aan de game. Maar wat betreft verhaal een erg interessante.

Daarnaast daag ik ze graag uit carmageddon te maken Smiley face

A-Bat

Avatar

Le nouveau Marvel est arrivé :-p

Sunspot

Avatar

Ken het sinds kort, maar alleen van de filmpjes op Youtube, wel supervet.

Als dit gemaakt gaat worden, dan moet het wel goed gebeuren, moet gewoon kunnen met de juiste acteurs, regisseur en een goed budget, maar dan moet het oko een vet goed verhaal zijn, maar kunnen ze uit de game halen, sowieso R-rated!

nieuwslaatste nieuws

meest populair