Sony lanceert PlayStation-filmstudio voor meer game-verfilmingen!

En dat terwijl het verfilmen van games knap lastig is.

Hoeveel verfilmingen van games ken jij die echt de moeite waard zijn? Waarschijnlijk niet veel. Toch denkt Sony zijn slag te kunnen slaan met een filmstudio die zich gaat richten op het verfilmen van bekende PlayStation-spellen.

Gisteren heeft Sony Interactive Entertainment namelijk onthuld dat ze Playstation Productions hebben opgericht. Dit wordt een productiemaatschappij die zich compleet richt op het omzetten van de beste PlayStation-videospellen naar films en tv-series.

Welke film (of serie) zou jij graag zien?
De leiding komt in handen van Asad Qizilbash en Shawn Layden heeft een toeziend oog op de eerste reeks producties die reeds in de maak zijn. De studio vestigt zich op het terrein van Sony Pictures in Culver City. De hoop is dat ze hiermee de zogenaamde vloek die rust op gameverfilmingen te kunnen verbreken.

Sony heeft een enorme waslijst aan grote PS-videogames. Denk maar aan titels als Uncharted, God of War en Metal Gear Solid, maar ook The Last of Us, Horizon Zero Dawn, Days Gone, Gravity Rush, Resistance en nog vele andere toptitels. Welke PS-film zou jij graag zien?

NieuwsFilm

meest populair