Nieuwe 'Spawn'-film dreigt Todd McFarlane kwijt te raken

De bedenker van de legendarische comic heeft er geen zin meer in als hij zijn script te veel aan moet passen.

Begin dit jaar hoorden we voor het laatst iets over de nieuwe Spawn-film, namelijk dat deze duister en lelijk zal worden en verre van lollig. Dat klonk zeer veelbelovend, maar de vooruitzichten zijn inmiddels minder hoopgevend geworden. Volgens Todd McFarlane, de bedenker van de legendarische comic en de beoogde regisseur van deze film, loopt het allemaal lang niet zo gesmeerd als gehoopt.

In 2017 zei McFarlane no: "We gaan ervoor. Blumhouse, Spawn, keihard, R-rated, het komt eraan, dus bereid je maar voor! We gaan beginnen met de productie!" Twee jaar later is de productie van zijn duistere Spawn-film echter nog steeds niet van start gegaan. Zijn script ligt wel al klaar, maar niet iedereen is hier schijnbaar even enthousiast over.

Eigen visie
McFarlane: "We kunnen gewoon beginnen, maar ik moet iedereen die geld in de film stopt er nog van overtuigen dat we met dit script verder moeten. Zoals je wel begrijpt heeft iedereen een voorkeur voor zijn of haar eigen versie van het scenario. Je probeert iedereen tevreden te houden, zonder te veel af te wijken van je eigen visie. Als ik echt te veel moet veranderen, stop ik er gewoon mee."

Er is natuurlijk nog niets aan de hand, maar het lijkt er wel op dat McFarlane weigert z'n oren naar de rest te laten hangen. Mocht de film er gewoon komen, dan zal dat - op dit moment - met Jamie Foxx en Jeremy Renner in de hoofdrollen zijn. Ook de legendarische make-upartiest Greg Nicotero (The Walking Dead) is aan het project verbonden.

Houd FilmTotaal in de gaten voor de volgende Spawn-update!

NieuwsFilm

meest populair