'Hellboy'-reboot is keihard geflopt

Ondanks dat de film terecht keihard was; bleek de interesse minimaal.

Superheldenfilms zijn hot. Maar weinig films in het genre zijn afgelopen jaren geflopt, al zijn er een aantal bekende financiële tegenvallers met bijvoorbeeld Green Lantern (2011), Fant4stic (2015) en het iets recentere Justice League (2017). Nu heeft Hellboy zich bij deze films gevoegd.

De R-rated superheldenfilm van Neil Marshall (The Descent) verscheen al op een zeer onlogisch moment, namelijk tussen de DC-film Shazam! en Marvels Avengers: Endgame. Na een zwak ontvangst was er een mager openingsweekend in de States van slechts 12,0 miljoen dollar. De film met David Harbour als Hellboy eindige uiteindelijk uit 21,9 miljoen in de States en zo'n 40 miljoen wereldwijd.

Derde deel van Del Toro?
De eerdere PG-13 verfilmingen Guillermo del Toro deden het een stuk beter. Hellboy uit 2004 noteerde wereldwijd bijna 100 miljoen en Hellboy II: The Golden Army uit 2008 kwam tot 160,4 miljoen dollar. Het enige lichtpuntje voor de 2019-reboot is dat het budget met 50 miljoen dollar beperkt is gebleven. Toch maar dat derde deel van Del Toro over een paar jaar?



NieuwsFilm

meest populair