Gewaagde 'Star Wars: The Rise of Skywalker'-fantheorie over de vader van Rey doet de ronde

Gewaagde 'Star Wars: The Rise of Skywalker'-fantheorie over de vader van Rey doet de ronde

Knettergek? Misschien. Vergezocht? Misschien niet.

Wie zijn de ouders van Rey? Een van de meest prangende vragen waar Star Wars-fans een antwoord op hopen te krijgen in het laatste deel van de trilogie, The Rise of Skywalker. De podcast Making Star Wars heeft wel een theorie, die tegelijkertijd schokkend maar compleet logisch zou kunnen zijn.

Volgens die theorie is de vader van Rey niemand minder dan... Han Solo! Het personage van Harrison Ford zou in de periode na Return of the Jedi een affaire hebben gehad met een andere vrouw, waar Rey (Daisy Ridley) uit geboren werd. Prinses Leia, Solo's vriendin, had het op dat moment te druk met Force-trainingen samen met Luke.

Genen
De theorie verklaart waarom Rey zo snel doorhad hoe ze de Millennium Falcon moest besturen: het zat gewoon in de genen! Han Solo was in The Force Awakens een vaderfiguur en een mentor voor Rey, de twee konden het duidelijk met elkaar vinden. De stap van vaderfiguur naar eigenlijke vader lijkt niet erg groot.

Regisseur J.J. Abrams liet zich eerder al uit over het feit dat hij de keuze van collega Rian Johnson niet erg op prijs stelde. Johnson liet in het vorige deel The Last Jedi duidelijk blijken wat zijn standpunt was in de hele discussie. Rey's ouders waren niemand, geen bijzondere mensen, zo klonk het uit de mond van Kylo Ren. Of Abrams van plan is om dat hele verhaal van tafel te vegen en toch zijn eigen ding te doen, is een goed bewaard geheim. Maar fans hopen toch met z'n allen dat Rey's ouders iets belangrijker blijken te zijn dan 'niemand'.



Star Wars: The Rise of Skywalker speelt vanaf 18 december in de zalen.

NieuwsFilm

meest populair