'Godzilla vs. Kong' wordt mogelijk uitgesteld na tegenvallende box office 'Godzilla: King of the Monsters'

'Godzilla vs. Kong' wordt mogelijk uitgesteld na tegenvallende box office 'Godzilla: King of the Monsters'

Alles voor een goede film dan maar?

Godzilla: King of the Monsters beleeft niet de beste tijd aan de box office. Genoeg reden voor Legendary Studios om nog eens goed na te denken over de geplande release van het vervolg, Godzilla vs. Kong. Nu lijkt het erop dat die film even uitgesteld wordt.

Deadline stelt dat de studio kijkt naar uitstel van het vervolg. Die film zal volgens Toby Emmerich van moederstudio Warner Bros. de fans precies geven wat ze bieden. Maar: "het zou kunnen dat hij later in het jaar uitkomt, zodat we een A+-film kunnen uitbrengen." Alles wordt er dus voor in gereedheid gebracht om de film van regisseur Adam Wingard beter te maken en om in te stellen op de toch redelijk forse kritiek die King of the Monsters kreeg.

Tegenvallende box office
Tot nu toe vallen de prestaties van Godzilla: King of the Monsters tegen. De film kostte 170 miljoen dollar om te maken, maar leverde tot dusverre pas 197 miljoen dollar op aan de box office. Dat is veel te weinig voor dit soort productie, vooral als je je bedenkt dat de film aan de zo belangrijke Amerikaanse box office op dit moment op de vierde plaats staat.

Ook de critici zijn niet zo te spreken over de film; op RottenTomatoes is de film zelfs Rotten met een score van 40 procent. Alhoewel er spectaculaire Kaiju-actie in zit en de visuele effecten gaaf zijn, vinden critici het slechte verhaal zwaarder wegen, lezen we op de site.

NieuwsFilm

meest populair