Kevin Hart aast nu ook op remake van 'Bill Murray'-klassieker

Kevin Hart aast nu ook op remake van 'Bill Murray'-klassieker

Weer een titel naar de operatietafel voor een make-over?

Een bekende route om te volgen in Hollywood is die van het 'snelle cashen' door in archieven te bladeren naar oud materiaal om af te stoffen en dit simpelweg letterlijk opnieuw te maken met betere technieken. Komiek Kevin Hart heeft nu diens oog laten vallen op Scrooged, de moderne hervertelling uit 1988 van A Christmas Carol door auteur Charles Dickens (1812-1870).

In het origineel van regisseur Richard Donner speelde Bill Murray de weergaloze en arrogante tv-host Frank Cross die weinig ophad met de echte betekenis van Kerstmis. Tijdens één lange nacht maakt hij een hilarische reis door zijn verleden, heden en toekomst met behulp van 3 geesten om zo verlossing en liefde in zijn hart terug te vinden.

De film, die vorig jaar diens 30-jarig bestaan vierde, bracht toentertijd slechts 63 miljoen dollar op aan de box-office, maar heeft tegenwoordig een echte cultstatus verworven en is tijdens elke Kerstvakantie inmiddels vaste prik op televisie. Volgens THR zoekt studio Paramount Pictures momenteel een schrijver om het script van de remake te pennen. Hart gaat produceren en is ook in gesprek om de hoofdrol te spelen.

Waarom?
De eerste reacties op het nieuws zijn echter negatief en de vraag die opdoemt bij fans van het origineel is: Waarom? De voornaamste reden zal geld zijn, maar volgens Hart gaat het er ook om dat het verhaal opnieuw geïntroduceerd wordt aan het publiek van de 21e eeuw.

Hoewel het duidt op creatieve armoede, kunnen we de studio's ook weer niet helemaal ongelijk geven. Remakes en reboots boeren commercieel gezien over het algemeen goed, ondanks vaak wisselende ontvangsten. Word jij hier enthousiast van en denk je dat Hart de juiste keuze is?

NieuwsFilm

meest populair