Opmerkelijk: overleden Harold Ramis te horen én te zien in 'Ghostbusters 3'?

Opmerkelijk: overleden Harold Ramis te horen én te zien in 'Ghostbusters 3'?

Ivan & Jason Reitman tonen mysterieuze, nooit eerder vertoonde beelden...

Afgelopen weekend vond in Californië het Ghostbusters Fan Fest plaats waarbij duizenden fans wereldwijd samenkwamen. Ook regisseur Jason Reitman en diens vader Ivan Reitman waren aanwezig. En hoewel ze niet heel loslippig waren over het aanstaande vervolg, behalve dat originele castleden Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver en Ernie Hudson terugkeren, brachten ze nog wel iets speciaals en memorabels mee voor het publiek.

Tijdens een presentatie onthulden zij verloren takes, bloopers en andere opnames uit 1984 en 1989, opgespoord in een archief in Kansas, en lieten zich ontvallen dat ze "de beelden hebben doorgenomen om redenen die ze niet mochten vertellen, maar er waren coole dingen ontdekt die een bijzonder, niet nader te noemen doel gaan dienen in de toekomst".

Zie hieronder. De fragmenten zitten op 1:23, 5:19, 13:12, 18:23 en 20:29

Het volledige kwartet herenigd?
Fans doken natuurlijk meteen vol op allerlei theorieën. De eerste is dat men dialogen gaat creëren met ongebruikte audio-opnames van wijlen Harold Ramis als een boodschap uit het verleden of een afscheidsbericht. De tweede gaat over de huidige computertechnieken waarmee door middel van het materiaal flashbacks kunnen worden opgenomen met een jongere Murray, Aykroyd, Hudson EN Ramis. Daar sluit ook de derde theorie op aan; tijdreizen naar scènes uit deel 1 en deel 2 om plotdetails te onthullen die we nog niet eerder hebben gezien.

Reitman verklaarde dat de nieuwe kindpersonages op één of andere manier een verband gaan hebben met de oude karakters waarvan ze zich niet bewust zijn. Wellicht dat de dood van Ramis daar een cruciale rol in speelt. Of wordt hij gewoon een CGI-geest? Kortom, speculaties genoeg.

De opnames van Ghostbusters 3 starten halverwege juli en in 2020 moet het langverwachte vervolg vooralsnog in de bioscopen verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair