Algemeen

Opmerkelijk: overleden Harold Ramis te horen én te zien in 'Ghostbusters 3'?

Ivan & Jason Reitman tonen mysterieuze, nooit eerder vertoonde beelden...

door Arjen Rooseboom om 07:29 in Algemeen
Afgelopen weekend vond in Californië het Ghostbusters Fan Fest plaats waarbij duizenden fans wereldwijd samenkwamen. Ook regisseur Jason Reitman en diens vader Ivan Reitman waren aanwezig. En hoewel ze niet heel loslippig waren over het aanstaande vervolg, behalve dat originele castleden Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver en Ernie Hudson terugkeren, brachten ze nog wel iets speciaals en memorabels mee voor het publiek.

Tijdens een presentatie onthulden zij verloren takes, bloopers en andere opnames uit 1984 en 1989, opgespoord in een archief in Kansas, en lieten zich ontvallen dat ze "de beelden hebben doorgenomen om redenen die ze niet mochten vertellen, maar er waren coole dingen ontdekt die een bijzonder, niet nader te noemen doel gaan dienen in de toekomst".

Zie hieronder. De fragmenten zitten op 1:23, 5:19, 13:12, 18:23 en 20:29

Het volledige kwartet herenigd?
Fans doken natuurlijk meteen vol op allerlei theorieën. De eerste is dat men dialogen gaat creëren met ongebruikte audio-opnames van wijlen Harold Ramis als een boodschap uit het verleden of een afscheidsbericht. De tweede gaat over de huidige computertechnieken waarmee door middel van het materiaal flashbacks kunnen worden opgenomen met een jongere Murray, Aykroyd, Hudson EN Ramis. Daar sluit ook de derde theorie op aan; tijdreizen naar scènes uit deel 1 en deel 2 om plotdetails te onthullen die we nog niet eerder hebben gezien.

Reitman verklaarde dat de nieuwe kindpersonages op één of andere manier een verband gaan hebben met de oude karakters waarvan ze zich niet bewust zijn. Wellicht dat de dood van Ramis daar een cruciale rol in speelt. Of wordt hij gewoon een CGI-geest? Kortom, speculaties genoeg.

De opnames van Ghostbusters 3 starten halverwege juli en in 2020 moet het langverwachte vervolg vooralsnog in de bioscopen verschijnen.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Renegade

Avatar

Ik zie dat wel zitten. Ramis als spook. Met CGI is dat niet erg. Dan hoeft het niet meteen levens echt. Ik zeg doen. Iedereen weer bij elkaar. Dit is waar ik lang op gehoopt heb gehad.

GreenHornet

Avatar

Spook ja enige optie CGI Smiley face

Sunspot

Avatar

Hmmm, ben benieuwd!

En denk dat ze veel kunnen doen met Ramis, gezien het GB wereldje en Ramis was altijd al in toch voor vervolgen, denk dat hij het totaal niet erg zou vinden.

Is het misschien niet handig om bij wat oudere acteurs bijvoorbeeld te vragen of ze bezwaar zouden hebben om beelden, verjonging etc. te gebruiken in films na hun dood, of bestaat dat al.

Zou handig kunnen zijn, niemand kan dan ook zeuren, familie op de hoogte en het moet dan met respect gebeuren natuurlijk, dus moeilijk om zoiets in contracten te zetten sowieso denk, afhangkelijk van de acteurs, wensen en zo natuurlijk.

Hoewel het misschien niet nodig is en ze meer aan de familie toestemming vragen, die kennen de persoon ook goed, normaal gesproken.

Weet niet, misschien dat het standaard wordt bij grote acteurs, films om het op te nemen in een contract, want in de toekomst zal het echt veel voorkomen lijkt mij

Gigan72

Avatar

@sun
Er zijn acteurs en actrices die vast hebben laten leggen dat er nu hun dood geen beelden of een cgi versie te zien zal zijn van hun in films
Robin Williams heeft dat ook gedaan dat er zeker de eerste 25jaar na zijn dood dat er geen beelden of cgi versie van hem te zien is in films.

Sunspot

Avatar

^
Oke, toch dus, ja, lijkt me wel slim nu, want zal echt wel meer komen

NieuwsFilm

meest populair