Algemeen

Waarom die crossover tussen 'Men In Black' en '21 Jump Street' geen enkele kans tot slagen had

De MIB-producenten verduidelijken waarom de opmerkelijke plannen strandden.

door Corneel Vanfleteren om 08:18 in Algemeen
Het was 2014, en Sony kondigde een zeer bizarre crossover aan. De werelden van Men In Black en 21 Jump Street zouden samensmelten tot 1 film. Menigeen trok de wenkbrauw op, maar misschien werd het wel wat. En toen kwam het hele project niet van de grond. 5 jaar later horen we eindelijk wat er fout liep.

Toegegeven: het was een vreemde zet. Toch werd er begonnen aan een verhaal om de twee werelden bijeen te brengen, geschreven door Jump Street-bedenkers Phil Lord en Chris Miller. Maar het probleem waar Men In Black-producenten Laurie MacDonald en Walter Parkes mee geconfronteerd werden, was een verschil in humor. "Nadat we eraan begonnen, herinner ik me, denk ik dat Laurie en ik dit gesprek hadden: ze hebben tegengestelde kernwaarden. Met andere woorden, Men In Black komt neer op buitengewone situaties nemen en ze uitspelen op een komische manier met een uitgestreken gezicht. Bij Jump Street neem je heel herkenbare genresituaties en ga je er overdreven mee om. En eigenlijk werkt dat niet goed samen. Het was een goede bedoeling, en iedereen was slim bezig, maar wanneer je echt een stapje achteruit zet en kijkt wat de kern is van elk van die twee filmreeksen, dan zijn ze niet echt verenigbaar.", zo legt Parkes uit.

Een gekke impuls
Maar waarom dan toch beginnen aan zo'n verhaal? Het was vooral een kans om samen te werken met Lord en Miller, vertelt MacDonald: "Chris en Phil zijn misschien de enige mensen... Omdat we zoveel van de MIB-franchise houden, was het op dat moment heel wat om voor ons zelfs maar 'oké' te zeggen. Maar we houden van ze! Ze zijn geweldig. We werden een beetje tegengehouden door een ander project - we hadden de initiële impuls, maar we hadden problemen om het script af te krijgen. We dachten: 'Ze zijn briljant'. Het was een van die dingen waarbij je gewoonlijk nogal moe wordt om van alles een franchise te proberen maken, maar voor ons was het eigenlijk zo'n gek en gewaagd idee, dat het ook een reden was om ja te zeggen. Het was gewoon een gekke impuls die het waard was te onderzoeken."

Dat impulsonderzoek leverde dus niets op, en een gezamenlijk optreden van Channing Tatum en Will Smith als agenten zal dus enkel voortleven als onafgewerkt script en bepaalde fanfictie, wellicht. De Men In Black-reeks ging vervolgens zijn eigen weg, en komt nu met een spin-off, Men In Black: International, die je vanaf 20 juni in de bioscoop ziet. Hieronder zie je daarvan nog even de trailer.1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Juist, goed dat ze dat zelf ook zagen, waarom zou je ook, werkt perfect op zichzelf.

NieuwsFilm