21 Jump Street (2012)

The only thing getting blown tonight is their cover.

Op oude televisieserie gebaseerde film is misschien wat voorspelbaar, maar staat bol van de grappen en grollen.
play

7,0 details

  • 109 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

'21 Jump Street' draait om een unieke undercoverafdeling van de politie, die uit agenten bestaat die middelbare scholieren spelen met als doel drugsbendes op te rollen. Nieuwste leden van het team zijn Schmidt en Jenko, twee groentjes die elkaar nog van de middelbare school kennen. Daar waren ze elkaars tegenpolen; nu zijn ze beste vrienden geworden. Ze hebben echter net hun eerste arrestatie verprutst. Om nog wat van hun politiecarrière te maken krijgen ze een laatste kans: undercover gaan als scholieren op Sagan High, om daar te ontdekken wie verantwoordelijk is voor het verkopen van de populaire maar gevaarlijke nieuwe drug H.F.S. (Holy Fucking Shit). Hierbij moeten ze zich wel aan een aantal strenge regels houden: geen drank en drugs aan scholieren verstrekken, en geen relaties met ze aangaan. Zal dat ze lukken? En kunnen ze succesvol undercover blijven?

Regie
Phil Lord
Chris Miller
Cast
Channing Tatum, Brie Larson, Ice Cube, Jonah Hill, Dave Franco, Jake M. Johnson, Rob Riggle, Nick Offerman, Ellie Kemper, Chris Parnell, DeRay Davis, Dax Flame, Holly Robinson Peete, Johnny Pemberton, Stanley Wong.
Budget
$ 42.000.000
Opbrengst
$ 201.585.328
Release
12.03.2012
Release NL
21.06.2012
Release DVD
23.10.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Phil Lord, Chris Miller | Cast: Jonah Hill (Schmidt), Channing Tatum (Jenko), Brie Larson (Molly), Dave Franco (Eric), Ice Cube (Dickson), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2012

21 Jump Street is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie die van 1987 tot 1991 werd uitgezonden. Die populaire serie betekende toen de doorbraak van de jonge Johnny Depp, die een tieneridool werd. In de serie hadden veel acteurs die toen nog aan het begin van hun carrières stonden, maar nu beroemd zijn, gastoptredens. Zo kwamen onder anderen Brad Pitt, Vince Vaughn en Josh Brolin opdraven in bijrolletjes. Aangezien zo ongeveer alles uit die tijd nu gerecycled wordt, krijgen we anno 2012 dus deze film voorgeschoteld. Maar dat is in dit geval helemaal niet erg: 21 Jump Street pakt namelijk verrassend leuk en grappig uit.

Het plot van 21 Jump Street draait om een unieke undercoverafdeling van de politie, die uit agenten bestaat die middelbare scholieren spelen met als doel drugsbendes op te rollen. In de film is ‘21 Jump Street’ (de naam verwijst naar het adres waarvandaan de undercoveroperatie wordt gerund) een oud concept dat al sinds de jaren tachtig niet meer gebruikt wordt, maar nu nieuw leven in wordt geblazen. Met als motivatie, zo wordt met de nodige zelfspot en een flinke knipoog gegrapt, een gebrek aan creativiteit en nieuwe ideeën.

videotrailers & clips

alle artikelen (13)

21 Jump Street Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Leuke komedie met vele geslaagde grappen. Al is het dan niet mijn favoriete genre, toch heb ik me w......"

Glennekeeeee

"...Echt hilarische film eigenlijk. Een halve tienerkomedie met 20'ers in de hoofdrol en een geniale......"

Banned

"...Heb genoten van deze zeer leuke komedie. De rollen worden netjes omgedraaid en ook de actie scène op......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

21 Jump Street

acties