Blu-ray

'21 & 22 Jump Street' - Lachen, gieren en brullen! Toch? [Blu-ray]

Keren Jonah Hill (Schmidt) en Channing Tatum (Jenko) ooit nog terug?

door Bram de Groot om 18:39 in Blu-ray
Regie: Phil Lord, Chris Miller | Cast: Jonah Hill (Schmidt), Channing Tatum (Jenko), Brie Larson (Molly), Dave Franco (Eric), Ice Cube (Dickson), e.a. | Speelduur: 109 / 112 minuten | Release: 21.06.2012 / 05.06.2014 | Recensie: Deel 21: 3,5 sterren | Deel 22: 4 sterren

Wanneer zou 23 Jump Street met Channing Tatum en Jonah Hill verschijnen? De film hangt al jaren in de lucht. Het moest een cross-over worden met Men in Black en zou MIB 23 gaan heten en toen die plannen niet doorgingen werd er gezegd dat er werd gewerkt aan een vervolg met de titel 24 Jump Street. Maar ook dat lijkt er niet van te komen.

De pijlen lijken voor nu gericht op een spin-off met vrouwelijke agenten, mogelijk gespeeld door Tiffany Haddish en Awkwafina. De titel zou volgens de geruchten 21 Jump Street: Now For Her Pleasure zijn. Voor de fans zijn de eerste twee films nu in 4K beschikbaar.

Opbrengst & ontvangst
Het productiebudget van 21 lag rond de $42 miljoen en de tweede film kostte meer dan $50 miljoen om te maken. Beide komedie trapten strek af in het eerste Noord-Amerikaanse weekend, met $36,3 en $57 miljoen. De eerste film eindigde op $201 miljoen en 22 noteerde ruim $330 miljoen wereldwijd.

De ontvangst was onder alle beoordelaars sterk. De critici waren zeer positief gezien de 84% en 85% op Rotten Tomatoes. Ook de publiekscores op Rotten Tomatoes en de IMDb zijn sterk.


In 21 Jump Street (2012) en 22 Jump Street (2014) zijn twee voormalige highschool-vijanden nu partners bij de politie. Ze vinden het niet echt opwindend, tot ze moeten infiltreren op een middelbare school om een drugsbende op te pakken. Ze voelen zich weer helemaal de pubers die ze waren en gedragen zich daar ook naar. Met als rampzalig gevolg dat ze het onderzoek en hun vriendschap op het spel zetten.


4K UHD Blu-ray: 21 & 22 Jump Street21 / 22 Jump Street

Disc: 2 x 4K UHD | Release: 2020 | Beeld: 16 x 9 - 2.39 : 1 / 2.40 : 1 | Geluid: o.a. Engels Doby Atmos | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8712609635195 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De schijven van deze 4K UHD Blu-ray uitgave van 21 / 22 Jump Street zitten vastgeklikt in een standaard zwarte 4K UHD keepcase. Op de voorkant de personages van Jonah Hill (Schmidt) en Channing Tatum (Jenko) en de achterkant voorspelt weinig of geen extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

Dit is uiteraard een mooie uitgave voor de fans van de twee films die visueel gezien hogere eisen hebben. Soms zit er nog de nodige actie in de films, maar de komedies zetten uiteraard vooral in op gekke situaties met de twee hoofdpersonages.

Mooie shots van de natuur of andere zaken zijn dus een beetje ondergeschikt aan de grappen en grollen. Dit neemt niet weg dat deze uitgave een voortreffelijk beeld laat zien in 2160p. Het is bijzonder strak, schoon van ruis en flink kleurrijk.

De geluidstrack met muziek van Mark Mothersbaugh, die vaker samenwerkt met Lord-Miller, komt goed uit de speakers. Er zijn Doby Atmos tracks toegevoegd en deze laten zich vertalen naar Dolby TrueHD 7.1. In beide gevallen moet je wel beschikken over de juiste apparatuur.

Bonusmateriaal

Minder aan deze uitgave is dat de eerdere Blu-ray discs niet toegevoegd zijn voor de extra's. Ook op de 4K-schijven zijn geen extra's toegevoegd. En dat maakt deze uitgave vooral een verzamelobject voor de fans die de extra's eigenlijk niet kijken. En dat zijn er vast genoeg. Hieronder de End Credit Scene met de vele faux-vervolgen.


Wat vind jij van 21 / 22 Jump Street?

Heb jij 21 / 22 Jump Street gezien? En zit jij op nog een film te wachten, of de vrouwelijke spin-off? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

don lukas

Avatar

Waarom zou je dit kopen nu?

Mav Damian

Avatar

Beide prima films, vond ik toch. Ik was 16 of 17 toen ik beide films zag. Dus al een tijdje geleden.

Decepticon

Avatar

Duidelijk een cashgrab aangezien de blu-ray's niet zijn toegevoegd voor de extra's, zwak.

Wel frappant dat zo'n goed scorende franchise nog geen nieuwe films heeft opgeleverd, zelfs niet gewoon een derde deel.
Die crossover ideeën waren echt verschrikkelijk.

STYD

Avatar

Waren beide leuk. Maar om deze op blu-ray te halen gaat mij wat te ver. Ik vind het commentaar van de director altijd wel vermakelijk, maar dan wel bij films die wat serieuzer zijn ????

Sunspot

Avatar


Goeie komedie films, vet droog, niet te irritant zoals in veel van dit soort films, juist tegenovergestelde. Leuke cameo's ook.

Komt ook door de acteurs en geschiedenis van serie denk dat het zo goed werkte.

Maar alsjeblieft geen spin-off met vrouwen, vrouwen kunnen dit gewoon niet, niks mis mee.

Gweoon een verschil tussen mannen en vrouwen, wat het leven juist zo mooi maakt, verschil moet er zijn! Smiley face

Draven

Avatar

Het ware leuke films. Zonder de originele cast wordt het toch anders.

KeesjeNL

Avatar

Nee, Seth Rogan-achtige humor in het kwadraat. Nooit kijken dus, pure rotzooi.

NieuwsFilm

meest populair