'21 & 22 Jump Street' - Lachen, gieren en brullen! Toch? [Blu-ray]

Keren Jonah Hill (Schmidt) en Channing Tatum (Jenko) ooit nog terug?

Bekijk de afbeeldingRegie: Phil Lord, Chris Miller | Cast: Jonah Hill (Schmidt), Channing Tatum (Jenko), Brie Larson (Molly), Dave Franco (Eric), Ice Cube (Dickson), e.a. | Speelduur: 109 / 112 minuten | Release: 21.06.2012 / 05.06.2014 | Recensie: Deel 21: 3,5 sterren | Deel 22: 4 sterren

Wanneer zou 23 Jump Street met Channing Tatum en Jonah Hill verschijnen? De film hangt al jaren in de lucht. Het moest een cross-over worden met Men in Black en zou MIB 23 gaan heten en toen die plannen niet doorgingen werd er gezegd dat er werd gewerkt aan een vervolg met de titel 24 Jump Street. Maar ook dat lijkt er niet van te komen.

De pijlen lijken voor nu gericht op een spin-off met vrouwelijke agenten, mogelijk gespeeld door Tiffany Haddish en Awkwafina. De titel zou volgens de geruchten 21 Jump Street: Now For Her Pleasure zijn. Voor de fans zijn de eerste twee films nu in 4K beschikbaar.

Opbrengst & ontvangst
Het productiebudget van 21 lag rond de $42 miljoen en de tweede film kostte meer dan $50 miljoen om te maken. Beide komedie trapten strek af in het eerste Noord-Amerikaanse weekend, met $36,3 en $57 miljoen. De eerste film eindigde op $201 miljoen en 22 noteerde ruim $330 miljoen wereldwijd.

De ontvangst was onder alle beoordelaars sterk. De critici waren zeer positief gezien de 84% en 85% op Rotten Tomatoes. Ook de publiekscores op Rotten Tomatoes en de IMDb zijn sterk.


In 21 Jump Street (2012) en 22 Jump Street (2014) zijn twee voormalige highschool-vijanden nu partners bij de politie. Ze vinden het niet echt opwindend, tot ze moeten infiltreren op een middelbare school om een drugsbende op te pakken. Ze voelen zich weer helemaal de pubers die ze waren en gedragen zich daar ook naar. Met als rampzalig gevolg dat ze het onderzoek en hun vriendschap op het spel zetten.


4K UHD Blu-ray: 21 & 22 Jump Street21 / 22 Jump Street

Disc: 2 x 4K UHD | Release: 2020 | Beeld: 16 x 9 - 2.39 : 1 / 2.40 : 1 | Geluid: o.a. Engels Doby Atmos | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8712609635195 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

Bekijk de afbeeldingDe schijven van deze 4K UHD Blu-ray uitgave van 21 / 22 Jump Street zitten vastgeklikt in een standaard zwarte 4K UHD keepcase. Op de voorkant de personages van Jonah Hill (Schmidt) en Channing Tatum (Jenko) en de achterkant voorspelt weinig of geen extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

Dit is uiteraard een mooie uitgave voor de fans van de twee films die visueel gezien hogere eisen hebben. Soms zit er nog de nodige actie in de films, maar de komedies zetten uiteraard vooral in op gekke situaties met de twee hoofdpersonages.

Mooie shots van de natuur of andere zaken zijn dus een beetje ondergeschikt aan de grappen en grollen. Dit neemt niet weg dat deze uitgave een voortreffelijk beeld laat zien in 2160p. Het is bijzonder strak, schoon van ruis en flink kleurrijk.

De geluidstrack met muziek van Mark Mothersbaugh, die vaker samenwerkt met Lord-Miller, komt goed uit de speakers. Er zijn Doby Atmos tracks toegevoegd en deze laten zich vertalen naar Dolby TrueHD 7.1. In beide gevallen moet je wel beschikken over de juiste apparatuur.

Bonusmateriaal

Minder aan deze uitgave is dat de eerdere Blu-ray discs niet toegevoegd zijn voor de extra's. Ook op de 4K-schijven zijn geen extra's toegevoegd. En dat maakt deze uitgave vooral een verzamelobject voor de fans die de extra's eigenlijk niet kijken. En dat zijn er vast genoeg. Hieronder de End Credit Scene met de vele faux-vervolgen.


Wat vind jij van 21 / 22 Jump Street?

Heb jij 21 / 22 Jump Street gezien? En zit jij op nog een film te wachten, of de vrouwelijke spin-off? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm

meest populair