22 Jump Street (2014)

These undercover cops are going to party like it's their job

Méér van hetzelfde, maar dat is voor de verandering helemaal niet erg.
play

7,0 details

  • 112 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

Agenten Schmidt en Jenko moeten voor een nieuwe zaak undercover bij een plaatselijke universiteit. Als Jenko bij het footballteam zijn verwante ziel tegenkomt, en Schmidt bij de kunstclub, beginnen de twee te twijfelen aan hun partnerschap. Het is aan hen om niet alleen de zaak op te lossen, maar ook aan te tonen dat ze op volwassen wijze met elkaar kunnen leven.

Regie
Phil Lord
Chris Miller
Cast
Channing Tatum, Ice Cube, Jonah Hill, Wyatt Russell, Peter Stormare, Nick Offerman, Joe Chrest, Caroline Aaron, Craig Roberts, Jillian Bell, Eddie J. Fernandez, Amber Stevens, Marc Evan Jackson, Jimmy Tatro, The Lucas Brothers, Keith Lucas.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 188.441.614
Release
13.06.2014
Release NL
05.06.2014
Release DVD
21.10.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Phil Lord, Christopher Miller | Cast: Jonah Hill (Schmidt), Channing Tatum (Jenko), Peter Stormare (The Ghost), Wyatt Russell (Zook), Amber Stevens (Maya), Jillian Bell (Mercedes), Ice Cube (Captain Dickson), Nick Offerman (Deputy Chief Hardy) e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2014

Na een mislukte poging gangsterbaas 'The Ghost' te arresteren, krijgen agenten Schmidt en Jenko de opdracht om gewoon maar weer hun oude trucje te herhalen: er moet weer geïnfiltreerd worden. Dit keer is het de beurt aan de universiteit. Een nieuwe drug heeft daar al aan één studente het leven gekost. Aan onze 'helden' de taak om de dealer en uiteindelijk de leverancier op te sporen.

Regisseurs Phil Lord en Christopher Miller hebben de reputatie opgebouwd om op het oog weinig hoopvolle projecten succesvol tot een einde te brengen. Een filmversie van een televisieserie waarvan de laatste aflevering alweer ruim twintig jaar geleden werd uitgezonden, leek nou niet bepaald een garantie voor succes. Ook een film over legopoppetjes kon in eerste instantie vooral op scepsis rekenen. Toch werden zowel 21 Jump Street als The Lego Movie niet alleen door het publiek, maar ook door de critici omarmd. De verwachtingen voor 22 Jump Street zijn dan ook hooggespannen. Maar een sequel is altijd een risico: valt het eerste deel te overtreffen? En lukt het de makers om niet te veel in herhalingen te vallen?

videotrailers & clips

alle artikelen (22)

22 Jump Street Nieuwsberichten

22 Jump Street

acties