Algemeen

Marvel-film 'Ms. Marvel' staat nu ook op de agenda

Nee, niet Captain Marvel. Maar een veel jongere heldin.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
De jonge Marvel-heldin Ms. Marvel die op dit moment te zien is in de comics heeft als alter ego de jonge Kamala Khan. Ze is een 16 jaar oud Pakistaans-Amerikaans meisje uit New Jersey die fan is van Carol Danvers, de reeds geïntroduceerde Captain Marvel van Brie Larson. De jonge Ms. Marvel krijgt mogelijk een eigen film of serie in het Marvel Cinematic Universe (MCU).

Al langere tijd wordt het personage in verband gebracht met een optreden in Phase IV van het MCU. Nu heeft actrice Mindy Kaling (Ocean's Eight, A Wrinkle in Time) tegenover MTV aangegeven dat ze met Marvel Studios heeft gesproken over een Ms. Marvel-project.

Desi-superheldin
De actrice is ook een schrijver en producent van films en series dus het is onbekend in welke rol ze met Marvel heeft gesproken. "Ik denk dat de mensen met wie ik heb gesproken bij Marvel erg enthousiast zijn over het personage en ik denk dat ze op dit moment uitdokteren wat met haar te doen. Ik heb aangegeven dat ik hen wil helpen," aldus Kaling die klaarblijkelijk ook iets ziet in een serie op Disney+. "Nu is er ook zoiets als het streamingplatform. Misschien wordt het zoiets. Maar ik denk dat ze begrijpen hoeveel opwinding er is. Riz Ahmed, ik en elke andere Desi-acteur zijn erg enthousiast."

En welke actrice zou de rol moeten spelen volgens Kaling: "Weet je, ik heb het gevoel dat ze misschien een onbekende zou moeten zijn. Zou dat niet spannend zijn?"

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

LeonardoPacino

Avatar

Zolang de melk maar smaakt hoeft dat geen probleem te zijn.

Overigens is Mindy Kaling vermoedelijk niet in beeld voor de hoofdrol gezien haar leeftijd.

Artificialis

Avatar

De introductie van Ms. Muslima, leuk hoor. Maar heeft zij dan geen moeite met de liefde tussen Captain Marvel en Valkyrie? Spannende tijden in het vooruitzicht voor het Marvel Cinematic Universe. Diversiteit vs diversiteit. Minderheid vs minderheid.

Ereptile

Avatar

Moet eerlijk zeggen dat ik het op zich wel leuk zou vinden als er een hindi superheld(in) komt. Maar dat komt gewoon omdat ik zelf een hindoe achtergrond heb ik weinig superhelden zie van die afkomst.

Maar de film zou gemaakt moeten worden omdat het personage er toe gaat doen, niet om te scoren op basis van diversiteit.

ridjieddo

Avatar

Leuke dat iedereen diversiteit toejuicht (het maakt niet uit of het personage of acteur blank zwart homo of bi is, zolang de film maar goed is), maar als een film wordt gemaakt over een niet-blank niet-mannelijke personage, dan krijg je weer gezeik.. geef het gewoon een kans en als ie dan flopt kunnen jullie zeggen: zie je wel! Alleen blanke mannen brengen succes!

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Ms. Marvel is een geweldig character dus zeker een film waard. Alleen benieuwd hoe ze haar krachten overtuigend gaan weergeven want ze zijn vrij absurd

Ridjieddo dat is toch altijd zo? Aan de oppervlakte is iedereen progressief en pro-diversiteit. Tot het erop aankomt. En dan zijn de grote sterke blanke mannen nog het snelst bedreigd

Artificialis

Avatar

ZaphodBeeblebrox "Aan de oppervlakte is iedereen progressief en pro-diversiteit."

Spreek voor jezelf.

Ang3l

Avatar

Ik vind t een grappig karakter, maar of ze leuk genoeg is voor een hele film? Geen idee. Bovendien zijn haar krachten vrij bizar. Ben wel benieuwd!

Maac

Avatar

Zaphod "Aan de oppervlakte is iedereen progressief en pro-diversiteit. Tot het erop aankomt. En dan zijn de grote sterke blanke mannen nog het snelst bedreigd"
Mwa, denk dat niemand zich hierdoor bedreigt voelt. Het is voor de meesten gewoon niet iets om naar uit te kijken.

Maac

Avatar

^Wat overigens heel begrijpelijk is.

Ik durf te beweren dat de meeste blanke mannen hier wel openstonden voor bijvoorbeeld Life of Pi, Call Me By Your Name, Moonlight. Men klaagt niet over Iko Uwais wanneer ze The Raid gaan kijken, of wanneer Min-Sik Choi de hoofdrol heeft.
De reden waarom men geen problemen heeft met al deze voorbeelden van diversiteit en minderheden in cinema is omdat men hier geen donder om geeft. Het wordt pas een probleem wanneer diversiteit door je strot wordt geduwd, alsof je als publiek te dom bent om serieus genoeg te worden genomen dat je in de gaten hebt dat de wereld niet bestaat uit blanke mannen. Men houdt niet van een belerend vingertje en heeft dat ook niet nodig. Doen alsof minderheden meer kansen moeten krijgen in films is precies de reden waarom men hier een hekel aan krijgt. Er is niemand die de nieuwe film van Denzel Washington overslaat omdat hij bij een minderheidsgroep hoort. Of naar een film met Ian McKellen om dezelfde reden.

Into the Spider-Verse was top en niemand had een artikel nodig met de kop “EERSTE ZWARTE SPIDER-MAN” of iets dergelijks. We snappen het, we leven in een wereld met alle kleuren van de regenboog met piemeltjes en kutjes en vanalles ertussenin.

Stop preaching to the choir.

Goku32

Avatar

Mijgor welkom in 2019 waar de boeren en hun melk kunnen opdoeken. Want Disney heeft al het melken overgenomen, niet normaal Eingelijk vind ik

STYD

Avatar

artificialis: triest weer, pffff. Volgens mij moet jij echt een zielig leven hebben. Denk dat jij nog nooit iets positiefs heb gezegd over een personage met een andere huidskleur dan wit.

Het is gewoon zo irritant om te lezen. Net alsof jij alleen maar reacties plaatst om mensen te beledigen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair