Nieuwe, unieke streamingdienst Quibi weet grote namen aan zich te binden

Nieuwe, unieke streamingdienst Quibi weet grote namen aan zich te binden

Dit vanwege het originele concept.

Streamingdiensten zijn al jarenlang in en worden alleen nog maar populairder. Het is echter moeilijk voor nieuwe sites om boven het maaiveld uit te steken, aangezien er al zoveel keuze is. Toch is dit Quibi, de nieuwe streamingdienst gelukt. Deze biedt filmmakers namelijk een unieke en aantrekkelijke formule.

De streamingdienst Quibi is opgericht door ex-Disney en Pixar baas Jeffrey Katzenberg en heeft al héél wat grote namen weten aan te trekken. Zo zullen o.a. Steven Spielberg, Steven Soderbergh, Guillermo del Toro, Sam Raimi en Antoine Fuqua voor Quibi films gaan maken. Hun projecten voor het nieuwe platform zullen alleen maar op mobiele telefoons bekeken kunnen worden, in afleveringen van zeven tot tien minuten lang.

De rechten terug naar de artiesten
Op Quibi, dat staat voor Quick Bites, zullen dus alleen maar korte filmpjes te zien zijn. De streamingdienst beschikt gedurende twee jaar volledig over de rechten. Hierna mogen deze korte delen gecombineerd worden tot een groot geheel, om er bijvoorbeeld een lange speelfilm van te maken. Vanaf dat moment belanden de rechten weer in handen van de artiesten, die hun films en series dan weer kunnen doorverkopen.

Antoine Fuqua, de regisseur van Training Day, gaat een twee en een half uur durend drama maken voor de streamingdienst. Hierin speelt Stephan James (If Beale Street Could Talk) een veteraan van de Irakoorlog die oog in oog komt te staan met de politie in New Orleans. Fuqua liet zich over het originele concept uit: ''De streamingdienst financiert een film of tv-serie voor jou, en na een paar jaar bezit je de filmrechten. Dat is werkelijk fantastisch!''

De kosten
Een abonnement voor Quibi valt trouwens uiterst goed te betalen. Je hebt de keuze uit twee abonnementen. Een voor zo'n 5 euro per maand, met reclame, de andere voor 8 euro per maand, zonder reclame. Quibi is vanaf volgend jaar april beschikbaar.

NieuwsFilm

meest populair