Algemeen

Nieuwe, unieke streamingdienst Quibi weet grote namen aan zich te binden

Dit vanwege het originele concept.

door Wouter Drummen om 13:42 in Algemeen
Streamingdiensten zijn al jarenlang in en worden alleen nog maar populairder. Het is echter moeilijk voor nieuwe sites om boven het maaiveld uit te steken, aangezien er al zoveel keuze is. Toch is dit Quibi, de nieuwe streamingdienst gelukt. Deze biedt filmmakers namelijk een unieke en aantrekkelijke formule.

De streamingdienst Quibi is opgericht door ex-Disney en Pixar baas Jeffrey Katzenberg en heeft al héél wat grote namen weten aan te trekken. Zo zullen o.a. Steven Spielberg, Steven Soderbergh, Guillermo del Toro, Sam Raimi en Antoine Fuqua voor Quibi films gaan maken. Hun projecten voor het nieuwe platform zullen alleen maar op mobiele telefoons bekeken kunnen worden, in afleveringen van zeven tot tien minuten lang.

De rechten terug naar de artiesten
Op Quibi, dat staat voor Quick Bites, zullen dus alleen maar korte filmpjes te zien zijn. De streamingdienst beschikt gedurende twee jaar volledig over de rechten. Hierna mogen deze korte delen gecombineerd worden tot een groot geheel, om er bijvoorbeeld een lange speelfilm van te maken. Vanaf dat moment belanden de rechten weer in handen van de artiesten, die hun films en series dan weer kunnen doorverkopen.

Antoine Fuqua, de regisseur van Training Day, gaat een twee en een half uur durend drama maken voor de streamingdienst. Hierin speelt Stephan James (If Beale Street Could Talk) een veteraan van de Irakoorlog die oog in oog komt te staan met de politie in New Orleans. Fuqua liet zich over het originele concept uit: ''De streamingdienst financiert een film of tv-serie voor jou, en na een paar jaar bezit je de filmrechten. Dat is werkelijk fantastisch!''

De kosten
Een abonnement voor Quibi valt trouwens uiterst goed te betalen. Je hebt de keuze uit twee abonnementen. Een voor zo'n 5 euro per maand, met reclame, de andere voor 8 euro per maand, zonder reclame. Quibi is vanaf volgend jaar april beschikbaar.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Ik verwacht eigenlijk nu door dat ik dit hoor nog best wel een succesje. En mogelijk ook nog een kleine concurent.

Pronk47

Avatar

Klinkt goed.

RoberPaulsen

Avatar

En Steven Spielberg was toch zo tegen streaming diensten?

timdekw

Avatar

Alleen mobiel te bekijken in de vorm van korte films die samen langere speelfilms (kunnen) vormen. En dan steeds na 7 a 10 minuten een reclameblok bij de goedkope variant? Wie zit hier op te wachten?

Decepticon

Avatar

Idd Tim, klinkt imo totaal niet interessant laat staan goed.
Ik wil een film op een normaal tv scherm kunnen zien ipv op zo'n klein kutschermpje te loeren.
En kun je dan zo'n film van tweeënhalf uur die in blokken van 10 minuten wordt opgedeeld dan wel in 1x bingen?

nieuwslaatste nieuws

meest populair