Algemeen

Activiteit in zevende 'Paranormal Activity'

Een zesde vervolg op het origineel uit 2007.

door Bram de Groot om 05:37 in Algemeen
Tussen 2007 en 2015 verschenen er maar liefst zes films in de Paranormal Activity-filmreeks. Met een gezamenlijk productiebudget van nog geen 30 miljoen dollar werd er wereldwijd bijna 900 miljoen dollar opgehaald. Geen wonder dat er nu het nieuws is dat er een zevende film komt.

Het origineel uit 2007 werd onder meer geschreven en geregisseerd door Oren Peli, en Jason Blum was mede-producent. De film betekende voor Blum een belangrijkste stap in zijn toen nog prille carrière. Paranormal Activity kostte destijds slechts 15.000 dollar om te maken en haalde na een prima marketingcampagne bijna 200 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa's, na ook heel wat positieve recensies.

Zevende film!
Paramount Pictures-baas Jim Gianopulos heeft het nieuws onthuld tijdens CineEurope. "We werken samen met uber-horrorfabrikant Jason Blum om een nieuwe aflevering van Paranormal Activity te realiseren," aldus Gianopulos over de found footage-reeks.

De laatste film Paranormal Activity: The Ghost Dimension uit 2015 werd erg mager ontvangen, terwijl deze toch 10 miljoen dollar kostte om te maken. De wereldwijde omzet van bijna 80 miljoen dollar was vast voldoende om uit de kosten te komen.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Movieman2018

Avatar

Wanhoop * heb enkel de eerste gezien. De rest is uit melkerij...

Goku32

Avatar

Nee nee nee nee we hebben het allemaal wel gezien met die parnormale shit. Alleen deel 1 was leuk omdat het allemaal nieuw was. Nu is het niks meer aan

meanrat

Avatar

Dit soort films zijn ontzettend lucratief. De eerste heeft een hype gecreëerd. En dan nu nog steeds voor een habbekrats vervolgfilms maken waarbij je bij tieners nog steeds de stuipen op het lijf kunt jagen. De omzet komt al gauw over het budget heen zo. Da's gauw verdiend.

Gigan72

Avatar

Heb alleen deel 1 gezien ... dat was echt 3x niets ... zo boring.

Master Of Films

Avatar

Same here. 1e deel van Paranormal Activity was aardig. De rest was niks, al had deel 4 de lieftallige Kathryn Newton voor eye candy.

NieuwsFilm

meest populair