Activiteit in zevende 'Paranormal Activity'

Activiteit in zevende 'Paranormal Activity'

Een zesde vervolg op het origineel uit 2007.

Tussen 2007 en 2015 verschenen er maar liefst zes films in de Paranormal Activity-filmreeks. Met een gezamenlijk productiebudget van nog geen 30 miljoen dollar werd er wereldwijd bijna 900 miljoen dollar opgehaald. Geen wonder dat er nu het nieuws is dat er een zevende film komt.

Het origineel uit 2007 werd onder meer geschreven en geregisseerd door Oren Peli, en Jason Blum was mede-producent. De film betekende voor Blum een belangrijkste stap in zijn toen nog prille carrière. Paranormal Activity kostte destijds slechts 15.000 dollar om te maken en haalde na een prima marketingcampagne bijna 200 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa's, na ook heel wat positieve recensies.

Zevende film!
Paramount Pictures-baas Jim Gianopulos heeft het nieuws onthuld tijdens CineEurope. "We werken samen met uber-horrorfabrikant Jason Blum om een nieuwe aflevering van Paranormal Activity te realiseren," aldus Gianopulos over de found footage-reeks.

De laatste film Paranormal Activity: The Ghost Dimension uit 2015 werd erg mager ontvangen, terwijl deze toch 10 miljoen dollar kostte om te maken. De wereldwijde omzet van bijna 80 miljoen dollar was vast voldoende om uit de kosten te komen.

NieuwsFilm

meest populair