Reboot 'Child's Play' verrassend goed ontvangen

Eindelijk weer eens een frisse Chucky-film.

Sinds gisteren draait Child's Play in de Nederlandse bioscoopzalen. De reboot volgt op de zeven (bioscoop)films die sinds 1988 in de franchise verschenen. Ondanks dat de originele bedenker Don Mancini tegen zijn zin buitenspel werd gezet, is deze moderne variant van Chucky verhoudingsgewijs sterk ontvangen.

Lars Klevberg's Child's Play is na 24 getelde recensies prima 'fresh' op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op een redelijke 64%, met een bijpassende 6.00 / 10 als gemiddelde beoordeling. Hieronder een aantal regels uit recensies.


Prima derde akte
"Een redelijke, maar eenvoudige remake die wordt gered door een sterke, geschifte derde akte," aldus Rosie Knight van IGN Movies. En Robbie Collin van Daily Telegraph (UK): "Maar voor degenen onder ons die oud genoeg zijn om de eerste keer te worden geterroriseerd, levert het vervelende, maar voldoende leuke flashbacks op naar de kindertijd."
 
Zakelijke cash-grab
"In een poging om een slimmere Chucky te bouwen, hebben de filmmakers iets onwaarschijnlijk doms samengesteld," zegt de kritische Ben Kenigsberg van New York Times. Ook Keith Uhlich van The Hollywood Reporter is niet positief gestemd met de reboot: "De geïmproviseerde insteek van de originele films van Mancini overtreft deze gladde, zakelijke cash-grab met gemak."

NieuwsFilm

meest populair