Algemeen

Reboot 'Child's Play' verrassend goed ontvangen

Eindelijk weer eens een frisse Chucky-film.

door Bram de Groot om 05:00 in Algemeen
Sinds gisteren draait Child's Play in de Nederlandse bioscoopzalen. De reboot volgt op de zeven (bioscoop)films die sinds 1988 in de franchise verschenen. Ondanks dat de originele bedenker Don Mancini tegen zijn zin buitenspel werd gezet, is deze moderne variant van Chucky verhoudingsgewijs sterk ontvangen.

Lars Klevberg's Child's Play is na 24 getelde recensies prima 'fresh' op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op een redelijke 64%, met een bijpassende 6.00 / 10 als gemiddelde beoordeling. Hieronder een aantal regels uit recensies.


Prima derde akte
"Een redelijke, maar eenvoudige remake die wordt gered door een sterke, geschifte derde akte," aldus Rosie Knight van IGN Movies. En Robbie Collin van Daily Telegraph (UK): "Maar voor degenen onder ons die oud genoeg zijn om de eerste keer te worden geterroriseerd, levert het vervelende, maar voldoende leuke flashbacks op naar de kindertijd."
 
Zakelijke cash-grab
"In een poging om een slimmere Chucky te bouwen, hebben de filmmakers iets onwaarschijnlijk doms samengesteld," zegt de kritische Ben Kenigsberg van New York Times. Ook Keith Uhlich van The Hollywood Reporter is niet positief gestemd met de reboot: "De geïmproviseerde insteek van de originele films van Mancini overtreft deze gladde, zakelijke cash-grab met gemak."

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McGraig

Avatar

Klinkt eerder als enigszins een meevaller dan goed. Een zes is toch wel erg mager. Maar we zijn die troep van Blumhouse gewend qua horror.

Goku32

Avatar

Hell no dit is een dikke 8 waard, het was een vermakelijke horror film. Mark hamill was Geweldig als de stem van chucky doll. En de acteurs, en actrice, waren gewoon heel goed ook. Het was gewoon een sprong terug naar de jaren 80 het was een goeie horror film na lange tijd weer

jeff1983

Avatar

Inderdaad erg verrassend en vooral erg grappig! Zo zie je maar dat je pas iets kunt zeggen als je de film gezien hebt...

Civilian Supreme

Avatar

Het kan ook onmogelijk slechter zijn dan de laatste 4 delen. Deel 2 en 3 dacht ik dst die nog redelijk te doen waren.

MovieGamer

Avatar

Zojuist gezien en vond hem best goed.
Moet wel eerlijk zeggen dat ik vaak werd afgeleid door die moeder.

sephiroth1986

Avatar

Gisteren gezien! Heerlijk gelachen. Persoonlijk vind ik de nieuwe insteek van verhaal verfrissend en goed bij deze tijd passen. Laat je niet afleiden door de trailer en het uiterlijk van de pop (moest ik ook erg aan wennen). De film duurt niet te lang, de kills zijn soms erg grappig/grof en er zit de nodige humor in. Ben zelden met zo’n lage verwachting naar de bioscoop toe gegaan om vervolgens zo enthousiast naar huis te gaan omdat ik gewoon een hele toffe film heb gezien.

Darkknight21

Avatar

Het was wel vernieuwend. Maar toch niet zo goed als het originele film van 1989 .
Past beter bij deze tijd . Maar mark hamill doet het niet slecht ,maar is geen Brad dourif
Dourif kwam veel duister over dan hamill.
Van hamill zou je geen bang krijgen en ja de cast is niet slecht . Maar toch ook weer niet als het originele. En de kills zijn wel okee . Maar het derde akte ge shift noemen haha
Echt niet hoor . Alweer hey originele was veel ge shit er.
Als laatste ik bedoel heeft filmtotaal de laatse 2 chucky niey gezien om deze film weer fris te noemen ik bedoel allebei 76 procent rotten tomatoes

NieuwsFilm

meest populair