Algemeen

Yoda / Snoke-connectie in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'?

Mogelijk opvallende wending in Episode IX.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Nog altijd vragen vele fans zich af wie nou eigenlijk Supreme Leader Snoke is. Het opvallende personage gespeeld door Andy Serkis verscheen in Star Wars: The Force Awakens (2015) om in Star Wars: The Last Jedi (2019) al snel en abrupt het veld te ruimen. Op basis van een cover van de comicreeks 'Age of the Resistance' denken fans dat er een connectie is met de Jedi-meester Yoda.

In de comicreeks verschijnen verhalen over Rose Tico, Rey, Kylo Ren en Snoke. De cover van de Snoke-comic zou volgens de fans een boom bevatten die van de planeet Dagobah komt. De moerasplaneet is de plek waar Yoda en Luke Skywalker elkaar ontmoeten in Star Wars: Episode V: The Empire Strikes Back uit 1980. Het is ook de planeet waar Yoda doodgaat, in Star Wars Episode VI: Return of the Jedi uit 1983. Hieronder de cover(s):


De officiële synopsis van de Snoke-comic binnen de Age of the Resistance-reeks: "Supreme Leader Snoke's heftige training van Kylo Ren begint. Zal de sadistische Snoke zijn gekwelde protegé breken? Of heeft hij de zoon van Han en Leia onderschat?" De comics verschijnen in september en wie weet keert hiervan iets terug in Star Wars: The Rise of Skywalker die in december verschijnt.14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Guyon2002

Avatar

Er zullen waarschijnlijk niet veel connecties zijn met TROS, de andere 2 series (Age of Republic en Age of Rebellion) bestonden meer uit korte verhaaltjes uit de geschiedenis van een personage

Chris23

Avatar

Is er nog iemand die dat wat ken schelen?
Ik hoop gewoon dat ze op z`n minst een Fun(!) Space Fantasy Action Adventure Rollercoaster flick hebben gemaakt waarin "onze helden" met een sneltreinvaart van het ene gevaar (dus MET situaties waarin die helden ook echt in levensgevaar verkeren en er ternauwernood maar niet per se ongehavend uit ontsnappen (ipv Mary Sue Deus Ex Machina)) in het andere avontuur struikelen met o.a. edge of your seat spannende duizelingwekkende dogfights in de ruimte (`t liefst tussen enorme super star destroyers die in een meteor belt tegen meteoren aanbotsen o.i.d.) en gevechten (die flirten met over het randje gaan met wat er mogelijk is met pg 13) met vet vormgegeven monsters op nieuwe adembenemende exotiche en op een originele manier (flora/fauna/terrein/het weer/zwaartekracht/luchtsamenstelling/bevolking(cultuur)/alienrassen (SciFi-fantasy aub!) enz.) gevaarlijke planeten enz. (Disney heeft er het geld al voor, ze moeten alleen nog iemand vinden die Starwars begrijpt zoals Kevin Feige Marvel schijnt te begrijpen (gaat Michelle Rejwan dat zijn?))
I.p.v. geneuzel met religies, familie banden en mistery boxen die uitlopen op natte scheten.

Edit: heey , ik merk verbeteringen in posts editten
Geen < b r > s meer en Smiley face
Nice Filmtotaal

Chrischzz

Avatar

Snoke is natuurlijk de zoon van Yoda en Maz Kanata

Frietgezicht

Avatar

Als die nog in leven was dan ben je benieuwd naar zijn verleden, krachten enz maar hij stierf op een lachwekkende manier (net als Boba Fett en vele andere Star Wars karakters) dus boeiend wie een karakter is die 5 minuten speeltijd had in deze reeks.

Goku32

Avatar

GreenHornet, ik denk de moeder van Yoda want het is toch een alien Hahahah

Devenace

Avatar

Ik wacht eigenlijk al jaren op Yoga drink, die kleine drink pakjes. Gemiste kans de samenwerking met yogho yogho of hoe dat spul ook heet.Yoda drink is niet alleen heel erg Yoda maar ook heel erg Yoda.

Artificialis

Avatar

Yoda had een geweldige rol in Revenge of the Sith. Ik verwacht niet dat we zoiets in Rise of Skywalker gaan terugzien. Zijn bizarre cameo in The Last Jedi was alles behalve geweldig.

Frietgezicht

Avatar

@ Devenace, wel de Boba Fetta kaas geprobeerd?

ThysRomani

Avatar

Ik heb zelf net de Mace Windu gekocht.

Het is een sterk staaltje Bear mace om mezelf mee te beschermen, als ik ergens loop. Door een steeg. In the dark. De zachte tonen van het ritselen achter de vuilnisbakken bereiken me. En ik weet het. Ik ben niet alleen. Achter me lurkt een schaduw. Ik sta in het vizier. Mijn ogen en oren spitsen diep en zonder dat ik het wil toegeven, kruipt er een tinteling over mijn rug. Ik ben alert. Opeens is het muisstil. De gedachten razen door mijn hoofd. Ik moet snel zijn. Ik bedenk me niet en terwijl ik omkeer, in combinatie met een - helaas - vrij treurige Battly Cry, pak ik mijn Mace Windu en sta klaar om te vuren. Terwijl elke vezel in mijn lichaam schreeuwt om moord, zie ik het.

Niemand.

Ik had de Bear Mace blijkbaar niet nodig, maar het goedje heeft een paarse uitstraling (waarschijnlijk naar de lightsaber van Mace Windu), en het schijnt een redelijk sterke spray te zijn.

Oboema

Avatar

Werkt deze truuk echt nog steeds? Vind iemand het interessant?

Sunspot

Avatar

Ach, grote kans dat Palpatine nu terugkomt doordat Snoke is gekilled heel snel.

Vond Snoke in deel 1 nie tzo, deel 2 wel cool, wilde meer zien, maar ja, boem, lightsaber, weg!

Dus ben blij dat ze Palpatine hebben teruggehaald, sowieso omdat het ook einde is van de 'old ones'.

En Palpatine altijd cool gevonden, vooral in Revenge o fthe Sith

Devenace

Avatar

Of een Disney deal met de AH en verkoop dan varkenshaasjes als Tauntaun levertjes.
En kipfilet haasjes als Jawa longetjes.
Maakt het allemaal wat leuker en spannender.

NieuwsFilm

meest populair