Algemeen

Jon Favreau wilde 'The Lion King' steeds lelijker maken

Moderne computers zijn té perfect.

door Corneel Vanfleteren om 22:30 in Algemeen
Nog even, en dan kunnen we kijken wat Disney van The Lion King heeft gemaakt, een volledige 3D-herwerking van de originele film uit 1994. We noemen de film wel eens 'live action', maar dat is het niet echt. The Lion King werd voornamelijk met de computer gemaakt. En dat was een hele uitdaging, zo vertelt regisseur Jon Favreau.

Favreau: "Je beoordeelt shots anders dan die van vóór de dagen van Computer Generated Imagery. Wanneer je tegenwoordig het stadium van de visual effects-machine bereikt, denk je instinctief: 'Laten we een perfecte hemel achter die perfect belichte close-up zetten'. Maar alhoewel iedereen naar adem kan snakken naar het resultaat in de edit, lijkt het niet op iets wat je zelf ooit zou kunnen filmen. Ik moest telkens tegen mijn VFX-team zeggen dat ze het lelijker moesten maken. Laat de snel bewegende personages een beetje onscherp worden, werp ongemakkelijke schaduwen, maak de wolken wat minder helder.". Om de film dus realistisch te krijgen en een gevoel van 'live action' mee te krijgen, moest er waarschijnlijk redelijk veel geld en tijd tegenaan gegooid worden.

Een game
Maar voor Favreau was The Lion King al het geld waard. Het moest gewoon kloppen. "Er is een gemeenschappelijke acceptatie van hoe de natuur eruit ziet. Dus we proberen om dat gevoel van realisme te importeren door hun technieken te lenen." Maar als je zoveel vanuit het niets opbouwt, is het dan nog wel een speelfilm te noemen? "Het is echt een game die we gecreëerd hebben. Een multiplayer virtual reality film-game, waarbij het doel is om een film te maken", verklaart Favreau. Het klinkt vooral als heel veel werk om iets dat volledig met een computer is gemaakt, er toch niet uit te laten zien als een game. Maar gebaseerd op de trailers is het de filmmakers aardig gelukt.

Of ook de hele film er realistisch genoeg uitziet, kunnen we pas ten vroegste weten op 17 juli, wanneer The Lion King in de Nederlandse zalen draait. De box office-voorspellingen zien er alleszins zeer goed uit, dus het vele geld dat in de productie werd gestopt, lijkt ook weer terugverdiend te gaan worden. The Lion King kan in ieder geval rekenen op het stemmenwerk van onder anderen Donald Glover, Beyoncé Knowles en James Earl Jones om dat voor elkaar te krijgen.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Wou = wilde. ;)

CorneelVf

Avatar

@Rich Art En aangepast! ;)

GreenHornet

Avatar

ben bang dat kritiek zal zijn dat film te realistisch is

Sunspot

Avatar

Ben niet van Lion King, maar ga alleen al in de bios zien, omdat het er in wat er vrijgegeven is, ongelofelijk mooi uitziet, ben echt benieuwd

Maac

Avatar

@Rich Art en CorneelVf
Wou en wilde mag allebei.

nieuwslaatste nieuws

meest populair