Algemeen

Er komt geen vervolg op het geflopte 'Hellboy'

Nu is het officieel.

door Jim Pedd om 09:00 in Algemeen
Het lijkt er niet op dat de Hellboy-reboot een vervolg gaat krijgen. Acteur David Harbour laat nu in een interview weten dat de kans erg klein is. Dat komt doordat de box office verdienste van Hellboy veel te laag was.

Hellboy was vijf weken te zien in de Amerikaanse bioscoop. De film verdiende, met en budget van 50 miljoen dollar, slechts 21,9 miljoen dollar. Dat is natuurlijk lang niet genoeg en dat erkent acteur David Harbour in een interview. De kans op een sequel is, hoewel hij wel zou willen, miniem.

Verder gaan
Harbour laat tegenover ComicBook weten dat er heel wat mensen hebben laten weten van de reboot gehouden te hebben. "Maar ik weet dat de film in bredere zin niet heel goed ontvangen is," aldus Harbour. "Volgens mij heeft de film gewoon niet genoeg opgebracht." Tegelijk weet de acteur het niet zeker, omdat hij de box office niet bijhoudt. Maar het "algemene idee heerst wel dat het geen hit is."

Sterker nog: de producenten gingen het gesprek met Harbour aan en lieten weten dat het beter is om maar verder te gaan. "Ze vonden het mooi wat ik gedaan heb, maar ik heb niets over een vervolg gehoord."

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Maar de flop kwam vooral doordat het een week voor Endgame kwam en een week na shazam!

Artificialis

Avatar

Een vervolg op de vorige twee Hellboy films met Ron Perlman in de hoofdrol was ongetwijfeld een groter succes geweest. Dan had je nog op een bestaande fanbase, nostalgie en retro-gevoel kunnen inspelen. Wat moeten we met een zoveelste reboot?

Sunspot

Avatar

Zo, dat is wel heel erg weinig haha

jeff1983

Avatar

Als Lionsgate niet zo ongelooflijk stom (arrogant) was geweest om de film tussen Shazam en Avengers uit te brengen, had de opbrengst wel wat hoger geweest. Geen mega hit, maar wel beter dan nu. Het was nu ook gewoon een zelfmoordmissie.

NieuwsFilm

meest populair