Algemeen

'Candyman'-acteur verdiende flinke bonus om zich door bijen te laten steken

Voor een horrorfilm moet je soms je grenzen verleggen.

door Steven van der Vegt om 07:36 in Algemeen
Wie de originele Candyman uit 1992 heeft gezien, zal zich waarschijnlijk de bekende scène met de bijen herinneren. In deze scène wordt een artiest, vertolkt door acteur Tony Todd, vermoord door bijensteken waardoor hij in de bovennatuurlijke moordenaar Candyman verandert. De acteur moest hiervoor daadwerkelijk honderden bijen op zich dulden.

De acteur wist vooraf echter een goede deal te maken met de filmstudio. In zijn contract werd een clausule geplaatst die hem verzekerde van 1000 dollar voor elke bijensteek die hem deel zou vallen. Gedurende de opnames van deze scène zou hij uiteindelijk 23 keer gestoken worden, wat hem zodoende een flinke bonus opleverde tijdens het maken van de film.

Mooie jas
Nadat hij wist hoe belangrijk deze gebeurtenis voor het verhaal en zodoende de film zou zijn, legde hij zich erbij neer. Uiteraard zal de afgesproken bonus ook een belangrijke rol hebben gespeeld in het toestaan van de bijenscène. "Alles dat de moeite waard is om te maken draagt soms wat pijnfactoren met zich mee. Toen ik het belang van dit moment snapte, omarmde ik het. De zwerm aan bijen voelde toen net als een warme jas", besluit de acteur.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair