#MeToo: Disney verwijdert seksueel wangedrag-grapje uit 'Toy Story 2'

Welke scène zou dat zijn?

In 1999 verscheen Toy Story 2 van regisseur John Lasseter. Deze Pixar-grootheid viel recent van zijn troon nadat hij werd beschuldigd van seksueel wangedrag door vrouwelijke collega's vast te pakken en te kussen. Een grapje uit zijn Toy Story 2 is daardoor toch best ongepast en is daarom geschrapt uit toekomstige releases op schijf en on demand.

Via Rerelease News wordt duidelijk dat het fans is opgevallen dat de op de 4K Blu-ray versie van Toy Story 2 een fragment uit een blooper-grappen tijdens de aftiteling is geschrapt. In het fragment stapt Woody op Stinky Pete af die op dat moment twee Barbie-poppen ondervraagt. Dan zegt Pete, een beetje gniffelend, "en jullie twee zijn dus absoluut identiek? Weet dat ik er zeker van ben dat ik jullie een rol kan bezorgen in Toy Story 3." Dit fragment is nu verwijderd uit de film.

Bekijk de beelden
De aftiteling staat uiteraard gewoon op YouTube. Hieronder kun je de clip zien, vanaf 3 : 20 zie je de verwijderde, nu dus erg misplaatste grap; en mogelijk bewijs dat Lasseter er in het dagelijks leven een bepaalde handelswijze op nahield.



NieuwsFilm

meest populair