Vervolg op hit 'White Chicks' nog steeds mogelijk

Vervolg op hit 'White Chicks' nog steeds mogelijk

Tenminste, als we supporting actor Terry Crews moeten geloven.

In 2004 verscheen White Chicks waarin twee mannelijke zwarte FBI-agenten undercover gaan als blanke vrouwen om zo een ontvoering te verijdelen. Andersom zou dit vandaag de dag in Europa voor heel wat ophef zorgen, maar toentertijd smulde het Amerikaanse publiek van de comedy, in tegenstelling tot natuurlijk de critici. Niet heel gek dus dat er al jaren over een opvolger gespeculeerd wordt. En dat idee schijnt inmiddels steeds concreter te worden.

Eerder dit jaar voedde bedenker en hoofdrolspeler Marlon Wayans al de geruchten over een eventuele sequel en afgelopen week bevestigde acteur Terry Crews het nieuws alleen nog maar meer toen hij te gast was bij de talkshow Watch What Happens Live van host Andy Cohen.

Hij legde uit dat het Marlons broer Shawn Wayans was die hem vertelde dat het ging plaatsvinden: Weet je, ik ontmoette Shawn en hij had zoiets van "Man, we gaan het doen, het gaat gebeuren..." Het is vandaag exact vijftien jaar en een maand geleden, kan je het je voorstellen? Ik probeer in vorm te blijven, enkel maar speciaal voor deze film.

Flops 'Zoolander 2' en 'Anchorman; The Legend Continues'
Grote broer Keenan Ivory Wayans had de regie over het origineel dat wereldwijd 113 miljoen dollar ophaalde tegenover een budget van 37 miljoen dollar. Het geld stroomde pas echt binnen toen de film op video verscheen en, wegens grote populariteit, veel op TV herhaald werd.

Mochten de plannen daadwerkelijk gerealiseerd worden, dan zal dit niet de eerste keer zijn dat een 2000's film anderhalf decennium later een vervolg krijgt. Onder andere Zoolander en Anchorman gingen de White Chicks al voor. Saillant detail is dat die beide vervolgen, naast negatieve reviews, ook commercieel geen succes werden.

NieuwsFilm

meest populair