Video

Eerste trailer Walt Disney's 'Mulan'!

Het grote live action-sprookje van Disney in 2020.

door Bram de Groot om 18:22 in Video
Naast de superheldenfilms van Marvel Studios, de animatiefilms van Pixar en de Star Wars-films van Lucasfilm weet The Walt Disney Company ook heel wat miljarden om te zetten met de live action-vertaling van de eigen animatiefilms. Dit jaar zag je al Aladdin en binnenkort is er The Lion King. In 2020 verschijnt Mulan en hieronder zie je de teaser trailer voor die film!

Uiteraard is de film van regisseur Niki Caro (The Zookeeper's Wife, 2017) gebaseerd op de animatiefilm Mulan uit 1998. De Chinese actrice Liu Yifei a.k.a. Crystal Liu speelt de rol van Mulan. Dit is een dapper meisje dat ontdekt dat haar vader het bevel heeft gekregen om China te verdedigen tegen de Hunnen. Mulan vermomt zich tegen alle regels in als man en neemt in het Keizerlijke leger de plaats van haar vader in.


In Mulan, losjes gebaseerd op de Chinese legende van Hua Mulan, zijn er rollen weggelegd voor heel wat grote (Chinese) namen. Denk dan aan Donnie Yen (Rogue One: A Star Wars Story), Gong Li (Memoirs of a Geisha, Raise the Red Lantern), Jet Li (Shaolin Temple, Lethal Weapon 4), Jason Scott Lee (Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny), Yoson An (The Meg), Utkarsh Ambudkar (Pitch Perfect), Ron Yuan (Marco Polo), Tzi Ma (Arrival), Rosalind Chao (Star Trek: Deep Space Nine) en Cheng Pei-Pei (Crouching Tiger, Hidden Dragon).

Vanaf 27 maart 2020 in de Nederlandse bioscoopzaal!13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Ziet er prachtig uit. Had er niet zo veel van verwacht tot nu toe.

tk1989

Avatar

Ziet er gewoon hartstikke goed uit dit. Zin in!

Ereptile

Avatar

Oh wauw... Ziet er goed uit! Ben niet bekend met Mulan, maar deze film ga ik toch zeker zien!

Da Villain

Avatar

Ik ben aangenaam verrast door deze trailer. Het ziet er allemaal gelikt uit.

Rafael11

Avatar

De productie van deze film zou toch ook het duurtste ooit zijn? Ben benieuwd of dat zich uitbetaald.

GreenHornet

Avatar

Ik wist niet dat ze met de productie al zo ver waren

Eddie Singer

Avatar

Looking good. Met respect voor het verhaal gemaakt, denk ik zo.
Maar moet Mulan...in navolging van Ariël de kleine zeemeermin, niet gespeeld worden door een 'donkere actrice'? Of is dit inééns niet te vergelijken met elkaar?


Maac

Avatar

Gaap.

Frietgezicht

Avatar

Lijkt mij geen reet aan. Een film over een Chinese legende lijkt mij interessant maar laat het dan een film uit China zijn zonder dit Disney sausje eroverheen.

Goku32

Avatar

Geen mushu in deze film, dan is het in mij ogen geen MULAN film, dat is een gemiste kans

Goku32

Avatar

Rafael 11 denk het niet, geen MUSHU in deze film, dan is het al een faal. En het schijnt dat de slechterik een vrouw is faal nummer 2,

NieuwsFilm

meest populair