Keuze Ariel voor Disney's 'The Litte Mermaid' zorgt online voor veel ontevredenheid

Keuze Ariel voor Disney's 'The Litte Mermaid' zorgt online voor veel ontevredenheid

Online is er weer eens verdeeldheid.

Waar filmstudio's vaak onder vuur liggen nadat ze bepaalde minderheden te weinig schermtijd geven of oorspronkelijk personages met een andere huiskleur "white washen", is er nu een online minderheid die vindt dat Disney de titelrol in The Litte Mermaid niet had mogen geven aan de jonge actrice / R&B-zangeres Halle Bailey.

Verleden week werd bekend dat Bailey was gecast als Ariel, de zeemeermin uit De Kleine Zeemeermin uit 1989. Nu blijkt niet iedereen blij met dat Ariel een donkere huidskleur heeft in plaats van de blanke huidskleur dat het personage heeft in de animatiefilm. Hieronder als eerst de jonge dame zelf.

Dit bericht bekijken op Instagram

hiii everyoneeeee

Een bericht gedeeld door chloe x halle (@chloexhalle) op


Online kritiek: "black washing"
Ondanks dat er een hoop trollen en racisten actief blijken te zijn, is er online ook duidelijk oprechte onvrede over de keuze. Fans zouden graag zien dat Walt Disney zich houdt aan hoe de tekenfilm is. Zo wordt de keuze "black washing" genoemd. Ook is de #NotMyAriel gelanceerd, en deze wordt gebruikt door voor- en tegenstanders om hun (vluchtige) meningen uit te wisselen.



De positieve reacties
Uiteraard zijn er vele positieve reacties. Zo worden er al veel fan-art gedeeld waarop Bailey getoond wordt als de nieuwe Ariel.

Bekijk de afbeelding





NieuwsFilm

meest populair