Onbekende zangeres is Ariel in Disneys 'The Little Mermaid'

Halle Bailey is de verrassende keus voor de Kleine Zeemeermin.

De live-actionverfilming van The Little Mermaid heeft z'n Ariel gevonden. Disney maakt een uiterst verrassende keuze: R&B-zangeres Halle Bailey zal de Kleine Zeemeermin gaan vertolken, en dus geen bekende actrice.

De beslissing werd woensdagavond bekend gemaakt, terwijl Halle Bailey zelf pas diezelfde ochtend op de hoogte werd gebracht. Bailey is vooral bekend als de helft van het duo Chloe x Halle, al is 'bekend' hier een relatief begrip. De enige andere rol op haar cv is een bijrol in de reeks Grown-ish, dus The Little Mermaid wordt direct haar grote doorbraak. Actrice Zendaya heeft de rol dus niet gekregen, ondanks de aanhoudende geruchten.

Een zoektocht
Regisseur Rob Marshall legt de keuze als volgt uit: "Na een uitgebreide zoektocht, was het ruimschoots duidelijk dat Halle over die zeldzame combinatie beschikt van levenskracht, ziel, jeugd, onschuldigheid en substantie - plus een glorieuze zangstem - allemaal wezenlijke kwaliteiten die nodig zijn om deze iconische rol te spelen." Met andere woorden: de productie is niet over één nacht ijs gegaan.

Naast Halle Bailey zullen ook Melissa McCarthy en Jacob Tremblay en Awkwafina te zien zijn in The Little Mermaid. De enige grote rol die nog te casten valt, is Prins Eric. Achter de schermen worden de liedjes verzorgd door Alan Menken en Lin-Manuel Miranda. De productie zou van start moeten gaan met filmen in het begin van 2020. Een verschijningsdatum is er nog niet. Als je wil weten hoe Halle Bailey klinkt, geeft de video hieronder een goede impressie.



NieuwsFilm

meest populair