Algemeen

Onbekende zangeres is Ariel in Disneys 'The Little Mermaid'

Halle Bailey is de verrassende keus voor de Kleine Zeemeermin.

door Corneel Vanfleteren om 08:31 in Algemeen
De live-actionverfilming van The Little Mermaid heeft z'n Ariel gevonden. Disney maakt een uiterst verrassende keuze: R&B-zangeres Halle Bailey zal de Kleine Zeemeermin gaan vertolken, en dus geen bekende actrice.

De beslissing werd woensdagavond bekend gemaakt, terwijl Halle Bailey zelf pas diezelfde ochtend op de hoogte werd gebracht. Bailey is vooral bekend als de helft van het duo Chloe x Halle, al is 'bekend' hier een relatief begrip. De enige andere rol op haar cv is een bijrol in de reeks Grown-ish, dus The Little Mermaid wordt direct haar grote doorbraak. Actrice Zendaya heeft de rol dus niet gekregen, ondanks de aanhoudende geruchten.

Een zoektocht
Regisseur Rob Marshall legt de keuze als volgt uit: "Na een uitgebreide zoektocht, was het ruimschoots duidelijk dat Halle over die zeldzame combinatie beschikt van levenskracht, ziel, jeugd, onschuldigheid en substantie - plus een glorieuze zangstem - allemaal wezenlijke kwaliteiten die nodig zijn om deze iconische rol te spelen." Met andere woorden: de productie is niet over één nacht ijs gegaan.

Naast Halle Bailey zullen ook Melissa McCarthy en Jacob Tremblay en Awkwafina te zien zijn in The Little Mermaid. De enige grote rol die nog te casten valt, is Prins Eric. Achter de schermen worden de liedjes verzorgd door Alan Menken en Lin-Manuel Miranda. De productie zou van start moeten gaan met filmen in het begin van 2020. Een verschijningsdatum is er nog niet. Als je wil weten hoe Halle Bailey klinkt, geeft de video hieronder een goede impressie.



24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hyenas

Avatar

Ik ga alvast popcorn pakken voor de reacties.

Darthmar

Avatar

Dus nu doen ze omgedraaid white-washing?
Maar ik wens Halle veel succes. Ik heb nog nooit van haar gehoord en vele met mij (vermoed ik)

Ang3l

Avatar

Als ze maar wel een rode pruik opdoet :P

CaptainCab

Avatar

Liever een onbekend iemand die kan zingen dan een Emma Watson die dat totaal niet kan en dan toch hoge noten moet zien te bereiken

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Zucht... Laat het gezeik over haar ras al maar weer beginnen....

Master Of Films

Avatar

Ikzelf kijk naar een andere grotere plaatje. Disney's classics live action remakes dat uit de Disney's fabriek worden gestampt.
Ondanks dat er maar drie van dit soort films in 2019 is uitgebracht, vind ik het een zorgelijke trend. Het zijn geen kwalitatieve remakes zoals Suspiria & A Star Is Born. Wellicht dat de toekomstige versies (o.a. Mulan & Little Mermaid) dat wel kunnen worden. Echter Disney heeft die nostalgie troef, dus waarom zouden ze nog moeite doen.

Hyenas "Ik ga alvast popcorn pakken voor de reacties."
Wil je zoet of zout of gemixed?

Darthmar "Dus nu doen ze omgedraaid white-washing?"
Denk eerder dat Disney's diversiteit vakje weer eens afgevinkt moest worden Smiley face

adofmirosch

Avatar

Haar bikini foto's zien er goed uit, dus een goede casting! Smiley face

Darthmar

Avatar

Het gaat me niet om ras maar om het feit dat een Scandinavisch sprookje wordt aangepast. Dat moet eens andersom gebeuren.

Master Of Films

Avatar

^ zoals ik zei. Het is Disney. Je weet wel Amerikanen en die kijken met een Amerikaanse perspectief Smiley face

Frietgezicht

Avatar

Lijkt wel een kind op die pic. Weet niet hoe oud ze is en hoe oud Ariel was maar dan had Zoe Saldana mij een betere keus geleken.

Hoop dat Terry Crews de prins speelt.

Goku32

Avatar

Gaan we de zwarte kant op in Hollywood of zo. Eerst is de hele cast van de matrix zwart, nu is deze Disney film aan de beurt.

JIGSAW8

Avatar

na black panther lijkt Hollywood meer in donkey acteurs te investeren

Hyenas

Avatar

@Goku32; Hoe bedoel je "de cast van the matrix is zwart"? Heb ik casting nieuws gemist behalve het gerucht van Michael B.Jordan?

Bovendien; dat de cast van the matrix zwart, paars, geel of bruin is zou toch niets moeten uitmaken? Het is toch een origineel verhaal? Het is toch ook niet raar als de cast wit was geweest? Dat is toch anders dan The Prince of Persia gespeeld door Jake Gyllenhaal of Achilles van Troy door een donker persoon?

Artificialis

Avatar

Na een uitgebreide zoektocht, was het ruimschoots duidelijk dat Halle over die zeldzame combinatie beschikt van levenskracht, ziel, jeugd, onschuldigheid en substantie - plus een glorieuze zangstem - allemaal wezenlijke kwaliteiten die nodig zijn om deze iconische rol te spelen.

Hahaha, wat Rob Marshall natuurlijk probeert te zeggen is dat ze op zoek waren naar een zwarte zeemeermin. En dat ze natuurlijk ook weer niet té zwart mocht zijn, vandaar een gemixt meisje. En dat ze daarmee de multi-etnische quota van Disney weer tevreden hebben gesteld. Whitewashing is zogenaamd een probleem, maar verzwarten mag blijkbaar wel?

Maac

Avatar

Niets mis met whitewashing wat mij betreft. Zowel Jake Gyllenhaal in Prince of Persia als Christian Bale in Gods of Egypt konden prima door voor de personen die zij moesten vertolken. Met de juiste make-up en skill set moeten acteurs en actrices de volledige vrijheid om iedereen te spelen die ze willen (dat geldt ook voor geslacht, geaardheid etc.).

De enige belangrijke factor is geloofwaardigheid; het lijkt me heel moeilijk verkoopbaar om Adolf Hitler door een donkere persoon te laten spelen of Martin Luther King door een blanke. Binnen de uitersten is er een enorm spectrum waarbinnen je van alles kan doen.
Denk bijvoorbeeld aan Ghandi (1982). Ben Kingsley is natuurlijk niet 100% Brits, maar wel 0% Indiaas. Is dat beetje make-up voor zijn rol ooit een probleem geweest, omdat er ook daadwerkelijk Indiase acteurs zijn die in aanmerking hadden moeten komen? Volgens mij waren we in die tijd op dit gebied een stuk verder dan we nu zijn.

Hyenas

Avatar

@Maac; Voor mij is dat ook geen probleem dat Jake Gyllenhaal in PoP zit maar wel bizar hoe op dit forum mensen daar niet over klagen maar wel over een dame die een zeemeermin moet spelen of een donkere man James Bond. Overigens is de vader van Ben Kingsley oorspronkelijk gewoon Indiaas dus 50% en niet 0% ;)

Het punt wat ik probeerde te maken was dat het raar is om te klagen over het feit dat The Matrix (misschien) een donkere hoofdrolspeler zal hebben. Wat doet de kleur van the chosen one er toe in een fictieve film? Oorspronkelijk zou Will Smith zelfs Neo spelen in de originele trilogie.

Maac

Avatar

^Aah je hebt gelijk, ik dacht te weten dat zijn vader uit Afrika kwam, weet niet waarom. Maar goed, besides the point inderdaad.

Wat betreft je positie over The Matrix ben ik het eens. Ik dacht zelfs dat het een Morpheus spin-off (prequel) zou worden en dat daarom Michael B. Jordan in aanmerking kwam.

Hyenas

Avatar

@Maac; Zijn opa en oma zijn verhuisd naar Kenya vanuit India en zijn vader is daar geboren als ik het niet mis heb dus ik kan mij voorstellen dat je dat dacht.

Het is allemaal nog niet echt bekend dus tot nu toe zijn het niet meer dan geruchten over the matrix. We gaan het zien Smiley face

Frietgezicht

Avatar

Michael B Jordan is zwart dus het zal wel een Morpheus spin off worden... ok..

Maac

Avatar

^In onderstaand artikel staat dat dat gerucht te ronde gaat. Is geen conclusie die ik zelf heb getrokken.

https://www.filmtotaal.nl/nieuws/66348

draganta

Avatar

@Friet. Ariel was 16 dus....

Sunspot

Avatar

Als ze echt ballen hadden, hadden ze echte zwarte negerin gecast.

Liever gewoon mermaid zoals ze geschreven is, net als Bond en zo.

Maar heeft niemand door dat je nooit de echte black negerinnen ziet, weet dat ze niet knap zijn, maar toch.

Eigenlijk moeten die kut clubjes dat proberen te forceren, waarom doen ze dat niet dan.

NOem even een echte nergerin op dan, echt zwart, dikke lippen en zo, ik zie ze niet, zijn altijd wat lichter getint, of half blank/aziatisch of zo.

Wil dat wel een szien, en kijken of HOlllywood dan gaat meewerkern

Frietgezicht

Avatar

@ Maac, ja met welke bron? Schrijver van het artikel ziet zwart voor zijn ogen maar had daar al wat erover gezegd. En zo gaan dus idd geruchten zich verspreiden Smiley face

@ Sunspot, klopt, echt zwart is niet populair bij de vrouwen zelf of bij Hollywood. Types als Beyonce hebben zelfs hun huid lichter gemaakt.
Maar ze zijn er zoals die 2 dames uit Black Panther (nakia en okoye) maar hoofdrollen zie je ze weinig in.

NieuwsFilm