Cast van 'The Little Mermaid' blijft zich verder uitbreiden

Cast van 'The Little Mermaid' blijft zich verder uitbreiden

Cast van 'The Little Mermaid' breidt uit: Awkwafina (Crazy Rich Asians) en Jacob Tremblay (Room) scoren rollen

Het nieuws over de live-actionversie van The Little Mermaid volgt elkaar snel op. Volgens Variety kunnen we alvast twee rollen uit het origineel afvinken. Die rollen zullen gespeeld worden door Awkwafina (Crazy Rich Asians) en de jonge acteur Jacob Tremblay (Room).

Awkwafina en Tremblay zullen respectievelijk Scuttle en Flounder spelen, in het Nederlands beter bekend als Jutter en Botje, de zeemeeuw en het geel-blauwe visje die Ariels beste vrienden zijn. Hierdoor is het eerste verschil met de originele film uit 1989 al zichtbaar: zeemeeuw Scuttle is niet langer een mannelijk personage, maar een vrouwelijk. We gaan er voor het gemak maar van uit dat beide acteurs zich zullen beperken tot stemmenwerk, en dat Ariels dierenvriendjes met de computer tot leven zullen worden gewekt

Bekijk de afbeelding

Hoofdrollen nog onbekend
Nog volgens Variety is het inmiddels vrijwel zeker dat Melissa McCarthy effectief de rol van zeeheks en antagonist Ursula op zich zal nemen. Voorlopig zijn de hoofdrollen van Ariel en Prins Eric nog onbekend. Zendaya werd een tijd terug als mogelijke Kleine Zeemeermin gezien. Waarschijnlijk zal Disney de rolverdeling officieel aankondigen op de D23-beurs in augustus.

The Little Mermaid wordt geregisseerd door Rob Marshal (Mary Poppins Returns) en zal de originele liedjes van componist Alan Menken gebruiken. Menken schrijft samen met Lin-Manuel Miranda ook aan nieuwe nummers voor de film. The Little Mermaid zou in 2020 moeten uitkomen, maar ook dat is nog niet bevestigd.

NieuwsFilm

meest populair