Crazy Rich Asians (2018)

The Only Thing Crazier Than Love is Family

De Aziatische Assepoester begeeft zich op glad ijs in haar steenrijke schoonfamilie.
play

6,9 details

  • 120 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
120 Min Verenigde Staten

Drie rijke Chinese gezinnen bereiden zich voor op het huwelijk van het jaar.

Regie
Jon Chu
Cast
Ken Jeong, Michelle Yeoh, Gemma Chan, Awkwafina, Harry Shum Jr., Sonoya Mizuno, Henry Golding, Chris Pang, Lisa Lu, Constance Wu, Jing Lusi, Remy Hii, Pierre Png, Fiona Xie, Jimmy O. Yang, Nico Santos, Kheng Hua Tan, Ronny Chieng.
Release
17.08.2018
Release NL
16.08.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Jon M. Chu | Cast: Constance Wu (Rachel Chu), Henry Golding (Nick Young), Michelle Yeoh (Eleanor Young), Awkwafina (Peik Lin Go), Gemma Chan (Astrid Young Teo) e.a.| Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2018

Er zijn veel mensen die met interesse naar Crazy Rich Asians hebben uitgekeken, maar niet per se vanwege zijn inhoud. Wat vooral intrigeert is of de film zal aanslaan op basis van zijn uiterlijk. De geheel Amerikaanse productie heeft namelijk een volledig Aziatische cast. Dat klinkt hopelijk niet bijster schokkend, maar een dergelijke film zou tien jaar geleden waarschijnlijk niet zijn gemaakt. In ieder geval niet voor een budget van enkele tientallen miljoenen. Echter, de roep om meer diversiteit in de filmwereld is sindsdien steeds luider geworden en het grote succes van Black Panther heeft onlangs al laten zien dat een overwegend zwarte cast niet langer hoeft te gelden als handicap, maar ook kan worden ingezet als verkoopargument. Met Crazy Rich Asians wil Hollywood uitproberen of een enigszins vergelijkbaar succes kan worden behaald door te appelleren aan de bijna twintig miljoen Amerikanen met een Aziatische achtergrond.

Dat maakt van Crazy Rich Asians een boeiend marketingobject om in de gaten te houden, maar bij dergelijke gevallen wil men de film zelf nog weleens vergeten. Het is namelijk zeldzaam dat een directe lijn kan worden getrokken tussen de verkoopbaarheid van een film en zijn kwaliteiten. Uiteraard zijn zowel de filmindustrie als het filmkijkend publiek gebaat bij meer inclusiviteit, maar de mate waarin diversiteitsquota worden behaald zegt bijzonder weinig over hoe goed of slecht de geproduceerde films uiteindelijk zullen zijn. Want zelfs wanneer een film een perfecte representatie biedt van de samenleving, kan deze alsnog onderuitgaan op scenario, acteerwerk, geluid, montage, muziek, camerawerk en de vele andere aspecten die het medium vormen.

alle artikelen (5)

Crazy Rich Asians Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Crazy Rich Asians

acties