Vervolg op zeer succesvolle 'Crazy Rich Asians' laat nog even op zich wachten

Vervolg op zeer succesvolle 'Crazy Rich Asians' laat nog even op zich wachten

De schrijvers zijn nog wel even bezig...

De Chinese rom-com Crazy Rich Asians werd in 2018 vrij onverwacht een ongekend succes. De (bijna) volledige Aziatische cast werd in een klap succesvol in Hollywood en kregen rollen in superheldenfilms en Disney remakes. Dat betekent echter ook iets voor de vervolgfilms: die komen er voorlopig niet

Twee sequels rond de blockbuster liggen al op de plank: China Rich Girlfriends en Rich People Problems. Beide verhalen zijn gebaseerd op boeken van Kevin Kwan. Er is echter een groot probleem: scenarioschrijvers Peter Chiarelli and Adele Lim zijn beide bezet. Lim liep deze winter al weg bij het project vanwege een ongelijke verdeling in geld (Chiarelli kreeg bijna een miljoen meer, Lim iets meer dan een ton) en gaat werken aan het nieuwe Disney animatieproject Raya and the Last Dragon (met CRA-ster Awkwafina).

Regisseur Jon M. Chu, is nu nog met een musical bezig. Volgens hem komt het allemaal wel goed: "Het is te makkelijk om te zeggen: pak een datum en gooi de scenes op film. Er is nog veel te veel te doen om dat mogelijk te maken. De tijd maakt ons niet uit, als het verhaal maar goed wordt."



Crazy Rich Asians is een kijktip en is via o.a. Pathé Thuis te streamen.

NieuwsFilm

meest populair