'Black Panther' ontvangt speciale Wakanda-brief

'Black Panther' ontvangt speciale Wakanda-brief

Een nieuwe manier om in het geheim met elkaar te communiceren?

Dat Marvel's Black Panther begin dit jaar kans maakte om een Oscar te winnen was onverwacht, het feit dat de cast en crew wegliep met wel drie beeldjes was een nog grotere verrassing. Eén van deze hebben ze te danken aan productie-ontwerpster Hannah Beachler, die de film van top tot teen bekleedde. Ook schonk ze het fictieve, Afrikaanse land van Wakanda een eigen geschreven alfabet. Dit lijkt nu zijn vruchten afgeworpen te hebben.

De acteur die nu al meerdere keren het titelkarakter tot leven heeft gebracht - Chadwick Boseman - deelde begin deze week via Instagram een foto van een jonge fan. Het jongetje houdt een brief beet die geschreven is met de gehanteerde tekst uit Wakanda. Volgens een andere liefhebber van de films staat er: "Beste Black Panther, mijn naam is Ben. Ik ben je grootste fan. Kan je alsjeblieft terugschrijven?"


Uiteraard moest de Amerikaanse acteur even van zich laten horen. Opgetogen schreef hij bij zijn bericht: "Hoe cool is het dat Hannah Beachler voor 'Black Panther' een ongelofelijk alfabet heeft gemaakt en ik nu zulk soort fanmail binnenkrijg? Bedankt dat je mij laat weten dat je mijn grootste fan bent, Ben. Je bent geweldig en je brief betekent veel voor me."

Symbolen
Beachler onthulde eerder aan IndieWire dat ze voor het maken van het alfabet beroep had gedaan op Chinese en Arabische tekens. Ook moest er een Afrikaans tintje aan en dus paste ze de talen van verschillende stammen toe, waaronder die van de Dogon. "Het moest een geheime taal worden, gebaseerd op pictografische schrift, dus het draaide om het samenstellen van symbolen en het creëren van tekens," aldus Beachler.

NieuwsFilm

meest populair