Video

Voorproefje 'Circle of Life' & 'Hakuna Matata' uit de 'The Lion King'

Twee echte klassiekers!

door Jeffrey Kouters om 14:40 in Video
Volgende week verschijnt The Lion King in de bioscoop en de marketingmachine loopt uiteraard op volle toeren. Voor de fans die niet kunnen wachten, heeft Disney alvast een verrassing. De studio heeft namelijk voorproefjes gedeeld van de iconische liedjes Circle of Life en Hakuna Matata.

The Lion King opent met het nummer Circle of Life. Alle dieren van de Afrikaanse savanne komen naar de Pride Rock waar Rafiki (John Kani) het pasgeboren leeuwenwelpje Simba (JD McCrary), de toekomstige koning van het dierenrijk, presenteert.


De tweede clip toont een voorproefje van het sfeervolle Hakuna Matata. Dit nummer zingen stokstaartje Timon (Billy Eichner) en knobbelzwijn Pumbaa (Seth Rogen) samen met hun nieuwe kameraad Simba (de oudere versie wordt ingesproken door Donald Glover).


Tim Rice schreef de liedteksten en Elton John componeerde de muziek. The Lion King draait vanaf volgende week woensdag in de Nederlandse bioscopen.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

^Dat eigenlijk gewoon exact hetzelfde is als de orginele.Niet alleen dat, maar in deze review zegt hij dat deze remake exact hetzelfde als de orginele. Elke scene!

Wat ook te verwachten was. Men had de balen niet aan hun lijf om een eigen draai aan te geven aan deze film. Waarom? Simpel, de orginele heeft mooie animatie, geweldig muziek, mooie stemwerk enzo...
Men deet dit gewoon om safe te spelen. Had men een eigen draai aan geven, ander muziek, ander verhaallijn, andere personages zou dat minder geapprecieerd worden voor de kijkers omdat The Lion King een geliefde klassieker is.

Als je een remake gaat maken dat je niet kunt overtreffen bijvoorbeeld Ben-Hur wat is de f*cking punt dan? Lion King is ook zo'n film.

Master Of Films

Avatar

Mav Damian "Dat eigenlijk gewoon exact hetzelfde is als de orginele"
Kortom een luie lopende band remake. Maakt dat de kat maar eens wijs Smiley face

Ereptile

Avatar

Jammer om te horen dat de film niet helemaal geweldig wordt ontvangen... Na The Jungle Book had ik er alle vertrouwen in dat The Lion King net zo succesvol zou worden ontvangen. Hoe dan ook zit ik wel in de bioscoop voor deze film Smiley face Daarna kan ik mijn mening over deze film hebben.

Rutherford

Avatar

^ ik lees net dat hij wel goed ontvangen wordt?

Master Of Films

Avatar

@Mav Damian niet zo negatief over The Lion King 2.0 hé Smiley face

Want anders gaat onze vriend ZaphodBeeblebrox weer vrolijke dooddoeners in de lucht gooien. Je weet wel, je hoeft deze remake niet te zien. De originele film blijft altijd bestaan. Disney is zo een geweldig bedrijf....bla, bla... Smiley face

Ereptile "Jammer om te horen dat de film niet helemaal geweldig wordt ontvangen..."
Wel of niet goed ontvangen maakt niks uit. Deze film wordt geen flop. Niet omdat het een goeie film is, maar vanwege nostalgie prikkels. Smiley face

ZaphodBeeblebrox

Avatar

MoF

Wat is er? Kun je niet tegen mensen die liever het positieve willen zien i.p.v. bij voorbaat een film af te kraken?

Ik geef elke film het voordeel van de twijfel, in plaats van direct op de hate train te springen met de rest. Zo simpel is het. En als ik fout zit, ben ik de eerste om op mijn mening terug te komen. Ik heb ook nooit gezegd dat Disney een geweldig bedrijf is. Als je me wilt afzeiken, wees dan op z’n minst accuraat

Master Of Films

Avatar

ZaphodBeeblebrox "Wat is er? Kun je niet tegen mensen die liever het positieve willen zien i.p.v. bij voorbaat een film af te kraken?"
Dus kritisch wordt meteen gezien als negatief. Nooit van relativeren gehoord? Denk je altijd in zwart-wit? Alvast een waarschuwing. Ik ga je niet minder behandelen als je Lion King 2.0 geweldig vind. Niet eens met een mening hoort er eenmaal bij. Je kan niet iedereen tevreden houden. Maar een mening respecteren hoort daar ook bij. Iedereen heeft zo zijn/haar eigen reden waarom The Lion King een bepaalde beoordeling heeft gekregen. Als ik daar niet tegen kan, dan heb ik toch geen leven Smiley face

ZaphodBeeblebrox "Ik geef elke film het voordeel van de twijfel, "
Wijs besluit. Het voordeel van de twijfel kan niet anders, gezien je nooit 100% blank van te voren naar een film kan gaan. Dit vanwege invloed van vele factoren en ervaringen in het verleden.

ZaphodBeeblebrox "in plaats van direct op de hate train te springen met de rest."

Wat betreft The Lion King zit ik niet op de hate train. Dat lijkt zo, maar dat is het niet. Nuance, onthoud dat. Ik wil het allemaal aan je uitleggen, maar daar is een forum niet geschikt voor. Dus het wordt een korte versie. Smiley face

Zo vaak als ik hier heb geschreven. Remakes moet je niet meteen afserveren. Wat wel belangrijk is, wat gaan de filmmakers met een remake doen.

Recent was er nog een artikel over Evil Dead, in de reacties kwam de remake van Fede Alvarez ter sprake. Dat was een goeie remake. Vertrouwd, maar toch anders. Snyder's Dawn Of The Dead nam ook risico's tov het orgineel. Weg Romero's satire op de samenleving en snellere enge zombies.

Nog een mooi voorbeeld is de remake van Pete's Dragon. Jawel een Disney's live action remake. Pete's Dragon 2016 was gemoderniseerd en zodanig anders dan het origineel. Zowaar heeft Disney met Peter en de draak moeite gedaan. De film was volgens geen grote hit geweest, dus kiest Disney voor de luie lopende bandwerk. Ik heb Beauty and the Beast en Alladin gezien, dus ik ken deze "trucjes" onderhand wel wat Disney aan het doen is. Helaas heeft Chris Stuckmann ook bevestigd waar ik bang voor was.

ZaphodBeeblebrox "Ik heb ook nooit gezegd dat Disney een geweldig bedrijf is. Als je me wilt afzeiken, wees dan op z’n minst accuraat"
Relax. Het is duidelijk dat je niet letterlijk tussen regels kan lezen. Ik heb zelfs een Smiley face erbij gezet. Maar ik vond het dan wel grappig om je erbij te halen, gezien je niks begrijpt van die Disney's "negativiteit". Of ben je niet kritisch (genoeg) over Disney (en Hollywood). Dat maakt het wel verdacht dat je Disney op die manier op zit te hemelen.

De Lion King zag ik 25 jaar geleden voor het eerst. Voor vele is het een prachtige film. Gecombineerd met een grote filmpassie die ik heb, is het een waardevolle product geworden. Reviewer Confused Matthew liet wel aan zijn kijkers (incl. mijn persoontje) zien dat de film niet perfect is. Kon ik wel waarderen zo'n andere visie op de film.

Een remake maken. Prima. Gebruik dat dan om verbeteringen te implementeren, een andere creatieve weg in te slaan. Niet de originele film gaan playbacken. Het blijkt volgens reviews dat Disney een likje CGI verf heeft gegeven en de songs op shuffle gezet te hebben. Een gemiste kans van een klassieker. Dat is zonde. Pijnlijk ook.

Trouwens ik wil denigrerend klinken over een likje CGI verf. Het visuele aspect is idd een knap staaltje werk van vele mensen. Het technische gedeelte werd onlangs nog gepubliceerd bij Wired. VR cinema, wellicht toekomst van de bioscoop. Al waren hier en daar enkele pop-up VR cinema, incl IMAX VR.

CaptainCab

Avatar

Holy shit, was is die clip van Hakuna Matata levensloos. Ze lopen maar wat door de bosjes met de emoties van een stel poppen, past totaal niet bij de zang.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Ik hemel Disney helemaal niet op. Maar ik heb wel een vertrouwen in Disney gezien hun prestaties in het verleden. En in tegenstelling tot wat je denkt ben ik geen fan de remakes. De enige live action remake die tot nu toe echt goed vond was Jungle Book en Aladdin vond ik heel leuk. Beauty and the Beast hoef ik na 1 keer niet meer te zien, zelfde met Maleficent. Ze waren ok, maar daarmee is alles gezegd. De rest heb ik zelfs nog niet gezien wegens geen interesse dus kan ik niet over oordelen. The Lion King ga ik zeker zien maar mijn enthousiasme is al serieus getemperd nu blijkt dat er niks nieuws toegevoegd is aan het origineel. Dus nee, ik hemel Disney zeker niet op. Ik heb gewoon een gruwelijke hekel aan het instant negativisme dat dit soort franchise films bij mensen losmaakt (en niet alleen wat uit het House of the Mouse komt). Mensen kijken niet meer uit naar films met het idee dat ze er lol aan gaan beleven, maar met het idee dat het niks wordt. Misschien is dat de veiliger instelling, maar er is al genoeg cynisme en negativiteit in de wereld. Het moet daarom niet elke fan community zitten vervuilen zoals tegenwoordig het geval is. Dus ja, ik sta misschien alleen, maar zolang ik een film niet heb gezien, ga ik hem wel verdedigen, al is het maar uit respect voor de makers. Als amateur-artiest raakt me dat op een persoonlijker niveau.

Master Of Films

Avatar

Aan de andere kant kan je mensen ook niet kwalijk nemen dat men wat negatiever is tov franchises. Bijvoorbeeld nu met Star Wars en Rian Johnson. Dat heeft gevolgen voor Rise of the Skywalkers.

Of het nieuws van de zoveelste remake/reboot. Het instant negativisme zit bij mensen toch complexer in elkaar. Al is het mogelijk dat sommige kuddedieren zijn. Respect voor de makers is een grote waardering. Echter het bedrijf Disney speelt ook hier een rol bij, waardoor er toch indirect een ophemeling ontstaat. Zonder Disney kon Jon Favreau geen Lion King maken.

Hoe dan ook, ik relativeer en ik blijf gewoon kritisch (na)denken.

Mediator

Avatar

ZaphodBeeblebrox

Nou wat je zegt, fan community 's zijn vaak onbegrijpelijk toxic.

NieuwsFilm

meest populair