Eerste recensies 'The Lion King' toch bijzonder wisselend

Geen jubelstemming als bij The Jungle Book.

Volgende week gaat The Lion King nagenoeg wereldwijd in première. In Nederland is de film officieel vanaf aankomende woensdag te zien. De eerste recensies zijn online verschenen en deze zijn bijzonder wisselend en zeker minder bejubelend als mogelijk verwacht.

The Lion King van Jon Favreau (The Jungle Book, 2016) is na 73 getelde recensies net aan 'Rotten' op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op 56%, met een 6,4 / 10 als gemiddelde beoordeling. Hieronder een aantal regels uit recensies.


Doelloos en voorverteerd
"Hoe dichter de film visueel bij de natuur komt, des te schreeuwiger, opdringeriger en doellozer het geheel aanvoelt," aldus A.O. Scott van New York Times. Hij wordt aangevuld door Todd McCarthy van The Hollywood Reporter: "Alles is zo veilig en tam en zorgvuldig berekend dat het voorverteerd aandoet. Er is zelden een verrassing in de complete twee uur."

Hakuna Matata
En dan een aantal van de uiteraard ook positieve(re) berichten. "Ondanks kleine minpuntjes komt het neer op een leuke tijd zonder zorgen, 'Hakuna Matata'," volgens Samantha Incorvaia van Arizona Republic. En Leah Greenblatt van Entertainment Weekly voegt toe: "Het verhaal en de liedjes, met een paar opmerkelijke en nauwelijks onverwachte updates, zijn liefdevol trouw aan het origineel; de magie blijft grotendeels intact. Een nieuwe reboot die misschien niet enorm noodzakelijk is, maar deze is ook nu nog goed genoeg om de Koning te zijn."

Visueel prachtig!
Reed Tucker van de New York Post lijkt de intensies van Walt Disney waarschijnlijk het beste te omschrijven: "Wat nieuw is, is de opvallende CGI-animatiestijl van deze film. Regisseur Jon Favreau toont opnieuw hetzelfde fotorealistische proces dat werd gebruikt in zijn 2016-hit The Jungle Book, en de resultaten zijn verbluffend."

NieuwsFilm

meest populair