Algemeen

Eerste recensies 'The Lion King' toch bijzonder wisselend

Geen jubelstemming als bij The Jungle Book.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Volgende week gaat The Lion King nagenoeg wereldwijd in première. In Nederland is de film officieel vanaf aankomende woensdag te zien. De eerste recensies zijn online verschenen en deze zijn bijzonder wisselend en zeker minder bejubelend als mogelijk verwacht.

The Lion King van Jon Favreau (The Jungle Book, 2016) is na 73 getelde recensies net aan 'Rotten' op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op 56%, met een 6,4 / 10 als gemiddelde beoordeling. Hieronder een aantal regels uit recensies.


Doelloos en voorverteerd
"Hoe dichter de film visueel bij de natuur komt, des te schreeuwiger, opdringeriger en doellozer het geheel aanvoelt," aldus A.O. Scott van New York Times. Hij wordt aangevuld door Todd McCarthy van The Hollywood Reporter: "Alles is zo veilig en tam en zorgvuldig berekend dat het voorverteerd aandoet. Er is zelden een verrassing in de complete twee uur."

Hakuna Matata
En dan een aantal van de uiteraard ook positieve(re) berichten. "Ondanks kleine minpuntjes komt het neer op een leuke tijd zonder zorgen, 'Hakuna Matata'," volgens Samantha Incorvaia van Arizona Republic. En Leah Greenblatt van Entertainment Weekly voegt toe: "Het verhaal en de liedjes, met een paar opmerkelijke en nauwelijks onverwachte updates, zijn liefdevol trouw aan het origineel; de magie blijft grotendeels intact. Een nieuwe reboot die misschien niet enorm noodzakelijk is, maar deze is ook nu nog goed genoeg om de Koning te zijn."

Visueel prachtig!
Reed Tucker van de New York Post lijkt de intensies van Walt Disney waarschijnlijk het beste te omschrijven: "Wat nieuw is, is de opvallende CGI-animatiestijl van deze film. Regisseur Jon Favreau toont opnieuw hetzelfde fotorealistische proces dat werd gebruikt in zijn 2016-hit The Jungle Book, en de resultaten zijn verbluffend."

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Was enigszins te verwachten. Als het de bedoeling was om zo dicht mogelijk de realiteit te benaderen zijn ze daar briljant in geslaagd. Dieren hebben nu eenmaal weinig emotionele range dus dat had men kunnen zien aankomen. Was ook al duidelijk aan de clips. Wat mij wel stoort is dat ze niks nieuws hebben toegevoegd en er een copy-paste film van hebben gemaakt. Jungle Book werkte want daar zat nog origineel materiaal in en de film voelde moderner aan. Da tempert mijn enthousiasme wel. Maar ga hem zoiezo zien. Het blijft de Lion King.

Rutherford

Avatar

Een remake van een absolute topfilm is gedoemd om het origineel niet te overtreffen. Deze remake roept vooral heel veel nostalgie en herinneringen aan mijn mooie jeugd op. Visueel ziet het er weergaloos uit en het verhaal kent ie-de-reen. Ik verwacht gewoon een fijne kijkervaring, meer kun je trouwens niet verwachten van een film waarvan iedereen het verhaal kent.

Rafael11

Avatar

Waarschijnlijk zal de criticsscore en de audiencerating van Rotten Tomatoes wel enorm van elkaar verschillen, zoals van wel meerdere films de afgelopen tijd.

Alita Battle Angle: Critics - 61% Audience - 94%
Aladdin: Critics - 57% Audience - 94%
Men in Black International: Critics - 22% Audience - 66%
Shaft: Critics - 31% Audience - 94%
X-Men Dark Phoenix: Critics - 23% Audience - 64%

SeanDeNiro

Avatar

De film is dood. Er worden alleen nog herkauwde onoriginele films uitgebracht met maar 1 doel: zovele mogelijk poen binnenhalen. Dat ze dit vooralsnog lukt komt door het nieuwe publiek dat geen weet heeft van de klassieke originele films. Hetzelfde geld voor muziek.

omniesbonsai

Avatar

Zielloze film
Typisch voor deze tijd

TwinsA

Avatar

Geen interesse in dit soort films.

CaptainCab

Avatar

Anders dan verwacht? Had niet anders verwacht dan een zielloze, shot voor shot remake

Master Of Films

Avatar

ZaphodBeeblebrox "Jungle Book werkte want daar zat nog origineel materiaal in en de film voelde moderner aan."

Jungle Book werkte, omdat de originele classic niet echt bijzonder was. Daarnaast haalde Jon Favreau alle liedjes eruit. Plus er zijn meerdere film/TV adaptaties, waaronder deze

I see what you did there Disney Smiley face

Rutherford "Een remake van een absolute topfilm is gedoemd om het origineel niet te overtreffen."

Je hoeft een remake niet eens te overtreffen, maar er moet wel een verschil zijn tussen de originele en de remake. Een carbon copy remake maken heeft imho totaal geen nut. Ja voor Disney want dat geld stroomt als water bij hun binnen.

Thiver

Avatar

Boy, do I hate being right all the time.

chefry1983

Avatar

^
Dat is een andere film

Chrischzz

Avatar

Financieel gaat dit sws een succes worden.
Ik hoor moeders de vrouw het al meerdere malen roepen dat ze er heen wil. Dus dat komt wel goed.

visueel is het denk ik wel een pareltje, maar een 1 op 1 kopie van de tekenfilm lijkt me niet zo boeiend.

Maar ja, Di$ney zal er heul blij van worden.

Ang3l

Avatar

Dus gisteren een bericht waarop werd gezegd dat ze jubelend waren (waar ik op reageerde dat je tussen de regels door echt veel kritiek zag). En nu eentje waarbij de eerste reacties NIET jubelend waren?

Wat is 't nou?

jeff1983

Avatar

In dit geval maken recensies echt geen reet uit. Het publiek zal de film waarschijnlijk massaal omarmen.

Steadicam

Avatar

Bij deze film maakt het helemaal niks uit of ie goed of slecht is. Iedereen die ook maar een beetje affiniteit heeft met het origineel is nieuwsgierig. Ook ik zal het ondanks alle lauwe reacties met eigen ogen willen zien. Of men de film daarna omarmt of niet, Disney zit dan al boven het miljard waarschijnlijk.

chefry1983

Avatar

De tekenfilm is zo erg goed. Ik sla deze wel over. Ik ben klaar met de remakes. Jungle book vond ik niet zo geweldig

Pepej

Avatar

Hm ik heb meer dan een beetje affiniteit met de lionking imo een van de beste animaties, voor mij persoonlijk misschien wel de beste.
Mooi afgerond verhaal geweldige personages en geweldige stem acteurs ( uiteraard de Engelse versie) Een hele sterren-ensemble.. ook visueel top kwaliteit, bijzonder sterk.
Juist daarom juist geen behoefte deze remake te bekijken, voelt bijna als verraad hahaha, maar serieus toch echt wel een beetje, ga ik niet doen

Boer

Avatar

Hopelijk wordt dit een flop (wat het natuurlijk niet zal worden). Ik hoop gewoon dat het publiek deze zelfplagiaat niet financiert... Van alle studio's heeft Disney het meeste kapitaal om wat meer risicovolle originele projecten te ontwikkelen, maar in plaats daarvan doen ze alleen dit soort meuk.

MikeyMo

Avatar

Kijk op Facebook onder gesponsorde berichten van Disney. Talk van mensen die elkaar taggen om heen te gaan. Want ja, ze zijn met de tekenfilm opgegroeid en dit ziet er wel mooit uit.

Nostalgia sells. Dat is ook waarom een film als Aladdin gewoon nu bijna een miljard binnenhaalt ondanks alle negativiteit omtrent Will Smith's genie en de tamme recensies

Master Of Films

Avatar

Disney heeft de Simba's expression sheet 1994 vs 2019 vrijgegeven -> kilk hier Als dat geen reden is om naar deze remake te gaan Smiley face

lamoteg

Avatar

Mijn kids gaan dit fantastisch vinden!!

23VDV23

Avatar

Vond Jungle book al erg overrated. Ik zal deze wel samen met mn vrouw gaan kijken uit pure nostalgie (en omdat zij het graag wil), maar de cinefiel in mij vind dit soort live actions remakes compleet overbodig en inferieur aan de prachtige originele handgetekende versies.

Jeroen Pasman

Avatar

Ik ga deze wel kijken, maar verwacht inderdaad een copy/paste film. Dat was ook bij Belle en het Beest. Na een half uur uitgezet. Alles was exact hetzelfde tot aan de dialogen aan toe

Rafael11

Avatar

Mof, idd haha. Omdat ze de leeuwen op realistische dieren wilde laten lijken, ging dat ten koste van de emoties. Dat werkt gewoon niet. Want echte leeuwen hebben ook geen menselijke emoties. Dus dan lijkt het al gauw saai.

Steve-O

Avatar

Was dan denk ik toch beter geweest als ze met mo-cap aan de gang waren gegaan. Zoals Serkis heeft gedaan met zijn verfilming van Jungle Book. Los van Baloo, wat een beetje een mislukte beer was, vond ik de rest van de dieren wel erg goed werken. Ze leken niet alleen op de acteurs die ze m.b.v. mo-cap speelden, het praten zag er zo ook een stuk aannemelijker uit. En het deed niet onder aan de grimmige jungle die Serkis in de film neer wilde zetten. Ik vond Bale's performance van Bagheera fantastisch.

Favreau's Jungle Book was van de hak op de tak met realistisch uitziende dieren die dan opeens gaan praten en een slechte lead performance...

Deze film zal er vast en zeker visueel bijzonder indrukwekkend uitzien. Maar om dan realistisch uitziende dieren te zien praten en laat zingen, is denk ik vooralsnog (ik heb de film nog niet gezien) een brug te ver. Dan zou je het dus moeten aanpakken zoals Serkis heeft gedaan, met mo-cap. De technologie is er en wordt alleen maar beter dus het had best gekund.

NieuwsFilm

meest populair