Video

Trailer 'Sadako': nieuwste deel binnen de zeer populaire Japanse 'Ring'-reeks

Geregisseerd door Hideo Nakata, de man achter de originele 'Ringu' (1998).

door Jan-Peter Rook om 15:28 in Video
Hideo Nakata, de regisseur van de Japanse horrorfilm Ringu (1998) en sequel Ringu 2 (1999), keert terug met een nieuwe film rondom dat doodenge, langharige meisje dat mensen het leven zuur maakt. In Sadako wordt er echter niet meer gerommeld met videobanden, maar gaat het om een vervloekte video die online wordt gezet en viral gaat, waardoor alle narigheid in gang wordt gezet. Check snel de eerste trailer.


Een jong meisje met geheugenverlies wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Tokio. Ze heeft op een haar na een brand overleefd die werd veroorzaakt door haar moeder, die er vanwege de telekinetische krachten van haar dochter van overtuigd was dat het de reïncarnatie van de kwaadaardige Sadako was.

Bovennatuurlijke gebeurtenissen
Psychologe Mayu Akikawa is al snel gesteld op het meisje, met name omdat ze zichzelf in haar herkent. Ondertussen probeert Mayu's broer Kazuma, een producent van absurde online video's, zijn kijkersaantallen omhoog te halen door een excursie in het uitgebrande huis van het meisje uit te zenden. Wanneer Kazuma plots verdwijnt en bepaalde bovennatuurlijke gebeurtenissen haar patiëntje meer en meer linken met Sadako's vloek, besluit Mayu haar broer te gaan zoeken.

De originele Ringu gaat over een vervloekte videoband. Iedereen die de verontrustende beelden durft te bekijken, legt zeven dagen later het loodje. De film leverde een Amerikaanse remake op, The Ring uit 2002, en dit leidde uiteraard tot enkele sequels, waarvan The Ring Two (2005) overigens ook door Nakata werd geregisseerd.

De cast van Sadako bestaat uit Himeka Himejima, Elaiza Ikeda, Ren Kiriyama, Hiroya Shimizu, Rie Tomosaka en Takashi Tsukamoto. De film is al uit in Japan, maar heeft (nog) geen Nederlandse releasedatum.
0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair