Hoofdrolspeler voor film over Elvis Presley gevonden!

Hoofdrolspeler voor film over Elvis Presley gevonden!

Baz Luhrmann (Moulin Rouge, The Great Gatsby) regisseert de biopic over de legendarische artiest.

Na meerdere auditierondes in de laatste paar weken heeft de relatieve nieuwkomer Austin Butler (Once Upon a Time in Hollywood) de rol van Elvis Presley weten te scoren in de vooralsnog titelloze biopic die Baz Luhrmann zal maken voor Warner Bros. Pictures.

De film richt zich voornamelijk op de relatie tussen Presley en zijn beroemde manager Colonel Tom Parker. Laatstgenoemde zal naar alle waarschijnlijkheid gespeeld worden door Tom Hanks. Parker ontdekte Presley toen deze nog onbekend was en werd uiteindelijk zijn enige vertegenwoordiger. Daarbij was hij verantwoordelijk voor meerdere mijlpalen in de loopbaan van Elvis, waaronder diens deal met RCA en zijn succesvolle acteercarrière.

Een uitzonderlijk talent voor een uitzonderlijke rol
Andere kandidaten die in de running waren voor de gewilde rol waren Ansel Elgort, Miles Teller en Harry Styles. Butler wist ze uiteindelijk allemaal te verslaan. Luhrmann zei het volgende over zijn keuze:

"Ik wist dat ik deze film niet kon maken zonder de perfecte acteur voor de rol van Elvis te vinden. We hebben daarom lang en hard gezocht naar een acteur die zowel de fysieke en vocale kwaliteiten van Elvis bezit, maar ook zijn kwetsbaarheid kan overbrengen. Het was een eer om zoveel getalenteerde acteurs auditie te zien doen. Ik had gehoord van Austin Butler door zijn rol tegenover Denzel Washington in theaterstuk The Iceman Cometh en na een uitvoerige serie screenteste bleek hij de persoon bij uitstek om een van de meest iconische muzikanten ooit te vertolken."

Luhrmann schreef het script van de film samen met Craig Pearce. De opnames moeten in het eerste kwartaal van 2020 beginnen.

NieuwsFilm

meest populair