Humor

Leonardo DiCaprio laat ook aan Brad Pitt niets los over "dubieuze" einde 'Titanic' (video)

Zijn 'Once Upon a Time in Hollywood'-collega's willen het eigenlijk wel weten.

door Rik Timmer om 06:36 in Humor
We hebben het er nog maar een miljoen keer over gehad, maar dat is dan misschien ook wel meer dan logisch: had Leonardo DiCaprio's Jack Dawson de rampenfilm Titanic kunnen overleven? Aanwezig is een zinkend schip, ijskoud water en een romantisch metgezel (in de vorm van Kate Winslet) op een drijvende deur. Sommigen beweren dat er ruimte was voor Jack, anderen hebben hun twijfels. Enkele jaren geleden constateerde het team van MythBusters dat het mogelijk had moeten zijn - iets waar schrijver/regisseur James Cameron zwaar tegen is. DiCaprio helpt ook niet mee.

MTV sprak met hem, Brad Pitt en Margot Robbie vanwege Quentin Tarantino's nieuwste film Once Upon a Time in Hollywood. Toen ze het toch even over Titanic wilden hebben, was het Robbie die als eerste reageerde. De 44-jarige DiCaprio leek er glimlachend geen trek in te hebben met zijn "geen commentaar," ondanks dat Pitt's nieuwsgierigheid toenam. Zie de video hieronder.


Waarom Cameron en DiCaprio niets willen loslaten is een groot mysterie. De eerstgenoemde onthulde in 2017 al enigszins geïrriteerd: "Het antwoord is erg simpel, want op pagina 147 [van het script] staat dat Jack sterft. Heel simpel. Vanzelfsprekend was het een artistieke keus - dat ding was groot genoeg om haar te steunen, maar niet groot genoeg voor hem. Ik vind het eigenlijk erg stom dat we deze discussie twintig jaar later nog steeds voeren."

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

bestmovieman86

Avatar

De komische ondertoon van het filmpje komt nauwelijks naar voren in het artikel.
Het klinkt alsof Dicaprio getergd is door de vraag terwijl dit duidelijk heel luchtig is in het filmpje.

GreenHornet

Avatar

Titanic was wel 1 van de meeste zwakke dood scenes voor Dicaprio. Hij heeft betere gehad.

Frietgezicht

Avatar

^ Hij heeft met The Departed en Django wel 2 hele onverwachte die ik totaal niet zag aankomen op dat moment.

CaptainCab

Avatar

@bestmovieman86 Kan me voorstellen dat DiCaprio die vraag voortdurend gesteld krijgt en er niet op zit te wachten

chefry1983

Avatar

Cameron koos voor een dramatisch einde met als gevolg veel huilende jonge meisjes in de bioscoop. Dat is hem zeker gelukt

Moviemagic

Avatar

@bestmovieman86
Als je beseft dat o.a. Kate Winslet wegliep uit zaken waar ze op eens 'my heart will go on' gingen draaien omdat zij er was. Na 20 jaar dezelfde vragen dan wordt je er ook ziek van. Net zoals sommige Star Wars-acteurs dit hadden met fans die na jaren nog steeds 'may the force be with you' schreeuwde tegen hen. Genoeg is genoeg denk ik zo.

Frietgezicht

Avatar

^ Of je bent blij dat mensen dat nog schreeuwen. Of willen ze denk je liever films waar niemand het meer over heeft en vergeten zijn?

En als Leo zich echt eraan stoort moet die 1x antwoord geven toch? Dan is het klaar.

TheGuardian

Avatar

Ach, het is toch leuk dat je na zo veel jaren tijd nog steeds die discussie kunt houden of ie er wel of niet op had gekund.

Moviemagic

Avatar

@Frietgezicht
Er zijn er toch bij zoals o.a. Carrie Fisher die er genoeg van kreeg. Ik denk dat elke dag geconfronteerd worden een beetje veel kan zijn. Nooit een momentje rust als je ergens naartoe wilt. Winslet die weggaat omdat je doodziek wordt van het nummer. Ik kan ze wel begrijpen dat je soms ook even rust wilt.
Dicaprio kan antwoord geven maar er zal een reden voor zijn als hij en Cameron die 20 jaar niet geven. Laat het dan ook rusten.

NieuwsFilm

meest populair