Algemeen

Wordt 'Star Trek' nu Quentin Tarantino's laatste film of niet?

De regisseur zoekt een uitvlucht.

door Corneel Vanfleteren om 14:26 in Algemeen
Regisseur Quentin Tarantino maakte met zichzelf een afspraak. Hij ging tien films maken. Straks komt Once Upon A Time ... In Hollywood in de bioscoopzalen, zijn negende prent. Hij heeft dus nog maar één film op de teller staan. Wat moet die laatste film worden? Dan toch maar dat Star Trek-project?

Een groep Tarantino-fans ziet dat niet zitten. Ze zouden de regisseur liever zien eindigen met een originele film dan met een film waarbij de studio een grote invloed heeft op het proces. Tarantino is zich daar van bewust, en zoekt een uitvlucht: "Ik denk dat ik een uitvlucht moet verzinnen, als het idee eruit bestond een uitvlucht erin te gooien. In dat geval zou ik zeggen 'Euh, Ik denk dat Star Trek niet telt. Ik kan Star Trek doen... maar uiteraard zou ik eindigen met een originele film'."

Een andere carrière
"Maar het idee om er 10 te doen bestaat er niet uit om uitvluchten te verzinnen. Ik denk eigenlijk dat als ik Star Trek zou maken, dat ik me eraan moet verbinden. Het is mijn laatste film. Er zou niets twijfelachtig aan moeten zijn. Ik weet niet of ik dat ga doen, maar het kan gebeuren.", aldus Tarantino.

Maar die keuze lijkt niet makkelijk voor hem. Misschien staat het hele Star Trek-verhaal los van die tien films, misschien ook niet. Hij vervolgt: "Er is ook een andere gedachtegang aan het gebeuren waar het is van 'Ja, mijn laatste film kan origineel zijn'. Aan de andere kant, misschien laat dat een andere carrière zien die ik gehad kon hebben. Terwijl 'Once Upon A Time' misschien mijn laatste originele film kan zijn - ik zeg niet dat dat het geval is - maar misschien is dit mijn laatste originele, en is Star Trek, of elk ander ding, een boek of iets zoals dat, de carrière die ik had kunnen hebben als ik niet altijd alles aan het schrijven was. Altijd originele films schrijven."

De toekomst
De regisseur denkt verder: "Misschien had ik een andere carrière kunnen hebben als ik de scripts van andere mensen nakeek, of als ik een boek had willen vinden om geïnspireerd te raken, en om daar een adaptatie van te maken. Dat was een andere carrière geweest. En misschien is dat een leuk idee om te gaan ontdekken bij de tiende film. Ik weet het niet. Ik bedoel, ik verzin dit allemaal terwijl ik het doe, maar dat zijn twee verschillende manieren waarop ik er naar kan kijken."

Het is duidelijk dat Tarantino's regels zelfs voor hemzelf té ingewikkeld zijn geworden. En dat hij zelf nog geen flauw idee heeft wat en hoe hij het gaat doen. En daarmee lijken alle opties weer open. Een Star Trek-film, iets origineels of dan toch stoppen na negen films? Joost mag het weten, want Quentin weet het niet. Gelukkig is er eerst nog Once Upon A Time In Hollywood, vanaf 15 augustus in de zalen.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

bigmichiel

Avatar

Duidelijk, het gaat niet bij 10 films blijven. Die man heeft nog teveel ideeën die hij wilt uitwerken.

Sowieso, waar blijft Kill Bill 3? Zou 10 jaar duren, inmiddels zijn we 15 jaar verder...

Rich Art

Avatar

Waarom telt zijn eerste film "My Best Friend's Birthday" eigenlijk niet mee? Want dan zou hij, er van uit gaande dat Kill Bill als één film gerekend wordt, al op tien staan nu namelijk...

Sunspot

Avatar

Sowieso vind ik dat Star Trek niet meetelt.

Het is geen film, echt van Tarantino, dus telt niet. Kill Bill 2 ook niet haha

John Wayne

Avatar

Gewoon een voorbeeld nemen aan mensen zoals Eastwood en Spielberg... en door blijven werken.

Devenace

Avatar

Star Trek is al genoeg vern%#kt de laatste jaren.
Blijf maar lekker weg met je langdradige zeikfilms.

Sunspot

Avatar

^

Ja, maar op een goeie manier wat mij betreft, met vette dialogen en beelden sowieso. HOewel Jackie Brown iets minder was, iets te saai, mindere dialogen, slechte Tarantino film.

Maar de rest echt top, hoewel ik Kill Bill films wat minder vond.

Sowieso, die dialogen haha, zo vet gewoon, droge shit ook altijd, echt mijn ding :D

chefry1983

Avatar

^
De dialogen zijn inderdaad altijd zeer goed

Maac

Avatar

Devenace "Blijf maar lekker weg met je langdradige zeikfilms."
Nu weten we waarom films als Aladdin financiële successen kunnen worden.

Maac

Avatar

John Wayne "Gewoon een voorbeeld nemen aan mensen zoals Eastwood en Spielberg... en door blijven werken."
Maar hij wilt juist stoppen zolang hij nog kwaliteit levert, iets waar Spielberg wat van had kunnen leren.

NieuwsFilm

meest populair