Algemeen

'Detective Pikachu' nu wereldwijd best verdienende videogamefilm

Pika, PIka is niet voor niets geroepen!

door Jim Pedd om 07:15 in Algemeen
Detective Pikachu is een succes. Hoe groot? Nou, zo groot, dat het nu de best verdienende videogameverfilming ooit is. De film verdiende wereldwijd 436 miljoen dollar. Dat is meer dan Warcraft van Legendary Pictures, dat voorheen de best verdienende was.

Warcraft was sinds 2016 recordhouder. Dat kwam vooral door een grote marketingcampagne in China, die zodanig aansloeg dat de film in dat lang een enorme publiekstrekker bleek. Maar ondanks die prima opbrengst, was het in andere delen van de wereld geen succes. Dat is bij Detective Pikachu we landers.

Meer op komst
Detective Pikachu was dus een succes voor filmstudio Legendary Pictures. Dat is zo blij met de opbrengst, dat het besloten heeft niet alleen een vervolg te maken, maar ook om spin-offs te maken. Kortom: er komen meer films uit waarin we live-action versies van de welbekende Pokémon rond zien lopen.

De franchise is dan ook groter da nooit. Nintendo maakt nog altijd aan de lopende band nieuwe games, nieuwe soorten speelgoed, er zijn speelkaarten en andere zaken. Kortom: de franchise blijft voorlopig groeien.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Psycho-M

Avatar

@Jim Pedd: Ik ben niet snel iemand die kritiek heeft op schrijffouten in een artikel, maar hier zitten best wel wat typo's, verkeerde spaties e.d. in.
Ik zou het artikel nog even opnieuw checken of laten checken.

Hercule_

Avatar

Het nieuwsbericht klopt ook niet,

Warcraft heeft wereldwijd 433,677,183 opgehaald.
Pikachu $429,496,021. De cijfers gebruikt in het Yahoo artikel waar veel van deze berichten op gebaseerd zijn klopte niet.

De kans is aanwezig dat Pikachu Warcraft uiteindelijk alsnog in zal halen maar dan moet er een klein wonder gebeuren.

Overigens is het ook nog maar de vraag of ze blij zijn met de opbrengst. Vooraf was gedacht dat dit een film zou zijn die de miljard dollar met gemak zou halen.

Chrisselshizzel

Avatar

En dat is niet zo moeilijk .... met al die bagger game films

Sander_1107

Avatar

@Hercule_ inderdaad, op Box Office Mojo staat er dat Warcraft meer heeft verdiend dat Detective Pikachu!

Marklar

Avatar

Ik vermoed dat de studio er toch iets meer van verwacht had na de goede reacties op de trailers. Vond de film wel vermakelijk maar niet echt geweldig.

jordicraft

Avatar

Video game nope, pokemon is van origine een anime series. Waar een game van gemaakt is.

Ruttie

Avatar

@jordicraft ik heb speciaal een account aangemaakt om je te verbeteren. In Nederland zou het kunnen dat de Anime eerder uit is gebracht dan de games, maar als je naar Pokémon als geheel kijkt, kwamen de eerste games in Japan in 1996 uit en de anime pas in 1999. Het is dus gewoon niet waar wat je zegt.

ultraThijs

Avatar

Als een life-time Pokémon fan vond ik deze film uiteraard geweldig. Hoop op leuke films/series in de toekomst

NieuwsFilm

meest populair