'Detective Pikachu' nu wereldwijd best verdienende videogamefilm

'Detective Pikachu' nu wereldwijd best verdienende videogamefilm

Pika, PIka is niet voor niets geroepen!

Detective Pikachu is een succes. Hoe groot? Nou, zo groot, dat het nu de best verdienende videogameverfilming ooit is. De film verdiende wereldwijd 436 miljoen dollar. Dat is meer dan Warcraft van Legendary Pictures, dat voorheen de best verdienende was.

Warcraft was sinds 2016 recordhouder. Dat kwam vooral door een grote marketingcampagne in China, die zodanig aansloeg dat de film in dat lang een enorme publiekstrekker bleek. Maar ondanks die prima opbrengst, was het in andere delen van de wereld geen succes. Dat is bij Detective Pikachu we landers.

Meer op komst
Detective Pikachu was dus een succes voor filmstudio Legendary Pictures. Dat is zo blij met de opbrengst, dat het besloten heeft niet alleen een vervolg te maken, maar ook om spin-offs te maken. Kortom: er komen meer films uit waarin we live-action versies van de welbekende Pokémon rond zien lopen.

De franchise is dan ook groter da nooit. Nintendo maakt nog altijd aan de lopende band nieuwe games, nieuwe soorten speelgoed, er zijn speelkaarten en andere zaken. Kortom: de franchise blijft voorlopig groeien.

NieuwsFilm

meest populair