Algemeen

Dreun voor Netflix: in 24 uur 17 miljard minder waard

Streamingdienst verwerkt zware tik concurrentie.

door Bram de Groot om 16:31 in Algemeen
Na jaren van succes liet Netflix eerder deze week weten dat er recent 130.000 leden hebben opgezegd in de States. Ook de groei bleek een stuk minder dan in eerdere perioden. De voornaamste redenen zouden prijsverhoging en concurrentie zijn. Nu is duidelijk hoeveel pijn het nieuws betekende op de beurs.

De waarde van Netflix is enkele uren na het slechtste nieuws met maar liefst 17 miljard dollar afgenomen. Dit is de grootse terugval in één dag ooit voor Netflix. De waarde van Netflix blijft nog altijd 142 miljard dollar.

Grote kans op betere cijfers
"Naar alle waarschijnlijkheid zal er groei zijn in het huidige kwartaal. Met grote terugkerende originele shows zoals Stranger Things, Orange Is the New Black, Money Heist en Mindhunter verwachten we weer een boost," aldus Tom Harring van Enders Analysis tegenover TheWrap.

Afgelopen periode verhoogde Netflix haar prijzen en met streamingdiensten van Amazon en Hulu is er al de nodige concurrentie. Ook de aangekondigde diensten van Disney, Apple en Warner Bros. lijken al hun impact te hebben.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

gelukkig heb ik geen aandelen netflix

David Mills

Avatar

De kracht van Netflix was de laagdrempeligheid door de prijs. In de VS heeft in januari inmiddels een 4de prijsverhoging plaatsgevonden ($13,-). Er komt een moment dat de prijs te hoog wordt en mensen afhaken en dat is nu gebeurd. Dit zal waarschijnlijk ook in NL gebeuren bij een volgende prijsverhoging. Ik ben benieuwd hoeveel mensen een 4k Ultra abonnement hebben van €16,99

JIGSAW8

Avatar

Disney gaat Netflix het nog moeilijk maken

Johan67

Avatar

Het 4K Ultra (Premium) abonnement is € 13,99.

David Mills

Avatar

@ johan76, klopt voor 2 schermen, maar ik ga in mijn situatie uit van 4 schermen

Rickb

Avatar

Mensen vinden dit duur. Vreemd in de tijd van de videotheken gaven de meesten mensen 4 euro per film uit. En nu heb je een grote keuze uit duizenden films en series en dergelijke. Je kunt toch niet iedere dag een topfilm zien. 1 film in de bios met 3d kost al gauw 10 euro.

G.Hellscream

Avatar

Ik heb op dit moment het 4K abonnement,maar ik ga zeker kijken hoe de Disney streaming dienst is,en hoe hun 4K aanbod zal zijn. Anders stap ik over of neem die er ook bij.

Goku32

Avatar

Maar dat de prijs omhoog gaat is toch logisch. Gaat vroeg of laat ook gebeuren met Disney + zo gaat het altijd toch

kokosnoot

Avatar

Als Disney in europa wil uitrollen krijgen ze te maken met de leuke Eu regels. Moeten 20% Eu content hebben ofzo? xD

Wil wel even zien hoe Disney dat gaat regelen want hier mee is Netflix flink op voorsprong qua Eu content.

O.a door Eu regels stijgen hier de prijzen.

NieuwsFilm

meest populair