Matt Groening: Tweede 'Simpsons'-film komt er door overname Fox!

Matt Groening: Tweede 'Simpsons'-film komt er door overname Fox!

Simpsons-maker Matt Groening is er zeker van dat 'ie er komt.

Het heeft er alle schijn van dat er een nieuwe Simpsons-film komt. Bedenker Matt Groening is er zeker van dat Disney die film wil maken. De serie debuteerde in 1987 en twintig jaar later verscheen The Simpsons Movie, dat een groot box office succes bleek.

De productie van de film verliep allesbehalve soepel. Groening en ook andere schrijvers maakten meerdere versies van het scenario, zelfs al waren de animators al bezig. Dat soort problemen hebben wel eens grote gevolgen voor de kwaliteit van een film, maar dat viel nu heel erg mee; fans en critici waren erg te spreken over de animatiefilm.

Vervolg is mogelijk
Al sinds 2014 horen we regelmatig geruchten over een mogelijke vervolgfilm. In 2014 stelde producent James L. Brooks al dat Fox wel zin had in een tweede film rond Homer en zijn familie. Later claimde ook producent Al Jean dat de film in de maak was. Maar in de jaren daarna hoorden we niets meer.

Tot nu dus. "Er zal ongetwijfeld ooit nog een Simpsons-film komen. Ik denk dat Disney waar voor zijn geld wil," aldus Groening. "De eerste Simpsons-film was bijna ons einde. We hadden geen B-team om de Simpsons-film te maken en dus moesten dezelfde mensen die de serie schrijven, animeren, inspreken en de muziek maken het ook doen voor de film. Dat was in 2007. Maar we zijn bijna hersteld."

NieuwsFilm

meest populair