The Simpsons Movie (2007)

See our family. And feel better about yours.

De plot is beter uitgewerkt, alle karakters ontplooien zich en ook geliefde bijrollen krijgen hun grappige momenten.
play

7,4 details

  • 87 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
87 Min Verenigde Staten

Enkel een bioscoopscherm is groot genoeg om Homer Simpson’s onnozelheid volledig te vatten en THE SIMPSON'S MOVIE slaagt daarin! In de langverwachte langspeelanimatiefilm gebaseerd op de succesvolle tv-serie moet Homer de wereld redden van een catastrofe die hij zelf veroorzaakt heeft. Deze zomer is de wereldwijd bekende familie Simpsons met hun typische Simpsons humor voor het eerst ooit in de Nederlandse bioscopen te bewonderen!

Regie
David Silverman
Cast
Albert Brooks, Hank Azaria, Dan Castellaneta, Russi Taylor, Julie Kavner, Tress MacNeille, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Billie Joe Armstrong, Marcia Wallace, Karl Wiedergott, Maggie Roswell, Pamela Hayden, Phil Rosenthal, Harry Shearer, Pamela Hayden, Philip Rosenthal.
Budget
$ 75.000.000
Opbrengst
$ 527.068.851
Release
27.07.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: David Silverman| Stemmencast: Dan Castellanata (o.a. Homer Simpson, Itchy, Grampa), Julie Kavner (Marge Simpson), Nancy Cartwright (Bart Simpson, Maggie Simpson), Harry Shearer (Mr. Burns, Scratchy, Ned Flanders), Hank Azaria (Moe, Apu, Chief Wiggum) | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2007

Toen Matt Groening en zijn collega’s in 1989 een familie oerlelijke, geelhuidige wezentjes tekenden, hadden ze geen idee wat ze teweeg zouden brengen. Nu, bijna twintig jaar later, blijkt het effect van The Simpsons enorm. Talloze cartoonseries, van Family Guy tot South Park, zijn geïnspireerd op Bart, Homer, Marge, Lisa en Maggies perikelen. Overweldigend veel merchandising, een wereldwijd geroemde postmodernistische aanpak en ontelbare academische publicaties, de gevolgen zijn oneindig. Maar is de hilarische serie wel speelfilmwaardig?

In Springfield gaat alles weer zijn gangetje. De familie Simpson irriteert iedereen in het dorp (maar vooral elkaar), Bart en Homer lokken elkaar uit en Lisa is op een queeste naar een betere behandeling van het milieu. De toestand van de schaarse natuur in Springfield is zo dramatisch dat men er niet meer onderuit kan, hoe graag men ook zou willen. En wonder boven wonder stemt iedereen in als er wordt afgesproken dat er niets meer gedumpt mag worden in het zwaar vervuilde meer. Iedereen, behalve Homer. Hij verpest alles en hogere machten in de regering besluiten Springfield af te sluiten van de rest van de wereld om erger te voorkomen. De Simpsons zouden de Simpsons niet zijn als ze de boel niet zouden proberen op te lossen. Met de nadruk op proberen.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

The Simpsons Movie Nieuwsberichten

Laatste reacties

Roeltje

"...Spiderpig-spiderpig does what e-very spiderpig does! Een 8 voor deze. Heb vaak moeten lachen, mee......"

Timme

"...Vet leuke film ,vaak gelachen...."

meneeraart

"...Spider varken spider varken en hij klimt op een web En dan weet ik de tekst niet meer Leuke film Ook......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Simpsons Movie

acties