Komt er nu wel of niet nog een tweede Simpsons-film?

Komt er nu wel of niet nog een tweede Simpsons-film?

Op dit moment lijkt de kans klein...

The Simpsons is veruit een van de bekendste animatieseries aller tijden. De televisieserie begon in 1989 en groeide uit tot een heus fenomeen. Niet alleen werden er veel prijzen gewonnen, er zijn inmiddels 34 seizoenen en 728 afleveringen. Maar hoe zit het nu toch met de tweede bioscoopfilm?

In 2007 kregen The Simpsons ook hun eigen film, genaamd The Simpsons Movie. Ook dit was een groot succes. De film werd goed onthaald en bracht maar liefst bijna 540 miljoen dollar op tegenover een budget van 75 miljoen dollar. Toch laat het vervolg lang op zich wachten.

Waarom
De voornaamste reden is dat de pandemie roet in het eten heeft gegooid. Hoewel er al plannen waren voor een tweede bioscoopfilm voor Covid-19, heeft het team achter The Simpsons nu andere prioriteiten. Dat laat Al Jean, een van de producenten, nu weten.

Zo zegt Jean: "Begrijp me niet verkeerd, ik zie een nieuwe Simpsons-film ook zeker zitten. We hebben er ook al over gesproken, maar de animatiewereld staat tegenwoordig een beetje op de achtergrond. Er zijn zeker genoeg films die het goed doen, maar waar kies je vandaag de dag voor? Een bioscoopfilm, of iets van een streamingdienst?"

Vervelend
Zolang Jean en co. dus niet weten of een tweede Simpsons-film goed uitpakt beginnen ze er nog niet aan: "We hebben nog geen antwoord op die vraag, dus dan doen we het ook op dit moment nog niet. Ik wil namelijk dat we zeker weten waar we mee bezig zijn. Dus zolang we daar geen antwoord op kunnen geven, stel ik me tevreden met de kortfilms die we af en toe maken".

NieuwsFilm

meest populair