Celebrity

Sylvester Stallone: 'Rocky Balboa' (2006) heeft mijn carrière gered

Tegelijkertijd betekende 'Rocky V' (1990) het einde.

door FilmTotaal om 10:49 in Celebrity
Hij is een man op leeftijd met een kleurrijke filmgeschiedenis: de 73-jarige Sylvester Stallone heeft niets om te klagen. De acteur belandde daarentegen aan het begin van de jaren 90 in een dip, omdat hij films maakte die niet geweldig presteerden. Tegenover Variety ging Stallone daar uitgebreid op in. Hij praatte o.a. over de positieve en negatieve zijdes van de Rocky-franchise. Het zesde deel in de reeks, Rocky Balboa, bezit blijkbaar een speciale plek in zijn hart. Want het is deze film die hem weer op de kaart heeft gezet.

Stallone over waar de problemen begonnen: "Ik heb een film gemaakt genaamd 'Daylight.' Het uitgangspunt was zeer goed, maar kon het niet waarmaken. Dus daar leer je mee leven. En ik had kort daarvoor 'Cop Land' gedaan, wat mij een goede acteeroefening leek. Ik werkte met de beste regisseur waar ik ooit mee gewerkt heb: James Mangold. Ik hield van de film, maar het werkte omgekeerd. Kritisch was het in orde, maar hij deed het niet goed bij de box office. Het leidde naar de mening dat mijn tijd voorbij was, dat ik de dodo en de Tasmaanse tijger zou volgen."

Rampzalig
Als we de acteur mogen geloven ging zijn carrière bergafwaarts sinds Rocky V, die het niet alleen veel slechter deed dan de voorgaande delen, maar ook het karakter te veel zou veranderen. Te donker. Stallone: "Ik zei dat Rocky niet meer in de ring kon vechten, alleen maar op straat. Dus wanneer hij met Tommy Morrison in de film vecht, dan zegt Rocky ook dat hij hem op straat zal verslaan. Nou, dat werkte niet en ik vond het rampzalig."

Redding
Vijftien jaar later, toen Stallone's andere films het ook niet meer geweldig deden, trachtte hij het boksende karakter terug te brengen. Dat ging niet zonder slag of stoot. "Ik probeerde 'Rocky' te redden en het op een goede manier te eindigen. Als je 60 bent en een bokser wil spelen, na een vervolg dat 15 jaar eerder flopte, dan is daar geen kans op."

Volgens het voormalige hoofd van MGM, Alex Yemenidijan, zat niemand erop te wachten. Dat begreep Stallone wel. "Mensen waren erg sceptisch. En terecht. Het is alsof je 'Godfather 20' maakt. Ik begrijp het. De doelgroep was volwassen geworden en verdwenen. Maar ik zei dat het niet om het boksen ging. Het gaat over verdriet en verlies. Rocky is eindelijk zijn geliefde kwijt, wat voor hem het einde is. De enige manier hoe hij er emotioneel mee om kan gaan is door te vechten. Hij zegt: 'Er schuilt een beest in mij.' En dat werkte."

Lees het volledige interview hier.

NieuwsFilm

meest populair